Elképesztően vagány lett az izlandi fociválogatott új címere - videó

BELGASOCCER VOETBAL FOOT FOOTBALL RODE DUIVELS DIABLES ROUGES IS
L-R, Up, Iceland's goalkeeper Hannes Halldorsson, Iceland's Sverrir Ingason, Iceland's Victor Palsson, Iceland's Kari Arnason, Iceland's Jon Gudni Fjoluson, Iceland's Hordur Magnusson and down Iceland's Arnor Ingvi Traustason, Iceland's Ari Skulason, Iceland's Arnor Sigurdsson, Iceland's Albert Guomundsson and Iceland's captain Aron Gunnarsson pictured at the match between Belgian national team the Red Devils and Iceland, in Brussels, Thursday 15 November 2018, in the Nations League. BELGA PHOTO DIRK WAEM
Vágólapra másolva!
Az izlandi futballszövetség elhatározta, hogy megújítja a szervezet, egyúttal a válogatott címerét. A munka eredménye most lett publikus, és meg kell hagyni, nem hiába dolgoztak rajta a kreatívok.

A 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatott csoportjából a mieink mögött a második helyen továbbjutó, majd a 2018-as világbajnokságra is kvalifikáló izlandi válogatott, valamint a szövetség vezetői megunták a régi címert, illetve úgy érezték, hogy a kék KSI (Knattspyrnusamband Íslands) felírat egy labda és az izlandi zászló társaságában nem elég kifejező.

Valóban eljárt már az idő a régi címer fölött Forrás: Belga via AFP/Dirk Waem

A szövetségben olyan emblémát szerettek volna, ami képes hűen kifejezni az izlandi nép példátlan összetartását, a válogatottat előre vivő csapatszellemet, a közösség erejét, a harci szellemet és az ország történelmét. Ezek után szinte magától értetődő volt, hogy az izlandi mitológiában szereplő, a skandináv szigetország első lakóira vigyázó négy védelmező lesz a főszereplő: azaz a bika, a sas, a sárkány és az óriás.

A minta adott volt, ugyanis az ország hivatalos címerében is ott van a négy őrző, ahogy a nemzeti bank is felhasználta az ábrázolást, igaz már egyszerűbb formában. Ezt az egyszerűsítést vitte tovább a szövetség által felkért kreatív csoport, a munka eredménye pedig egyszerre lett rendhagyó, vagány és roppant karakteres.

A kép pedig azzal a videóval válik teljessé, amit az izlandi férfi válogatott kapusa, a reklámfilmes szakember, Hannes Thór Halldórsson rendezett, aki a 2018-as vb előtt is csinált egy imázsfilmet az oroszországi tornára kijutó csapatról.