Kutyatáncban is világbajnokságot nyerhetnek a magyarok

Bérczes Christine Elisabeth és a kétéves assztrál juhászkutyája, Chanel
Vágólapra másolva!
Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek a mieinkre. Idén egy hollókői kutyatenyésztő, Bérczes Christine Elisabeth az ausztrál juhászkutyájával negyedik lett az angliai „Bajnokok Ligáján", most pedig komoly esélyekkel indul a franciaországi világbajnokságon.

Bérczes Christine Elisabeth tavaly közel 60 indulóból a 10. lett a világbajnokságon. Az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt októberre halasztották, amelyre a többszörös díjnyertes kutyatenyésztő és dog dancing oktatással foglalkozó gazdi már javában készül a közel két éves Chanel névre keresztelt kutyusával.

– mesélte Christine, aki a felkészülés mellett harminc diákot és annak kutyusait is oktatja részben online, de sokan járnak a különtermébe, Hollókőn. Büszke rá, hogy van tanítványa az USA-ból, Ausztriából, Horvátországból és Peruból is.

Bérczes Christine Elisabeth és a kétéves assztrál juhászkutyája, Chanel Forrás: Alan Brown

„A dog dancing kivételes kapcsolatot teremt a gazdi és a kutyus között, ráadásul a rendkívül energikus és nehéz természetű kutyákat is kifárasztja, kezelhetőbbé teszi"

– tette hozzá a dog dancer, akinek kutyusait, vb-re összeállított kűrjét, valamint diákjait is megnézheti a közönség egy hollókői rendezvényen, július 18-án.