Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros első csapatától búcsúzó Leandro de Almeida nemes gesztussal lepte meg a Fradi harmadik számú kapusát, Szécsi Gergőt.

A Mezőkövesd elleni ünnepélyes díjátadó után a futballisták bajnokcsapatos sálat helyeztek el Albert Flórián stadion-főépület előtt található szobrának nyakába. Talán nem is véletlen, hogy a nagy előd emlékműve alatt játszódott az este egyik legmeghatóbb jelenete is. Történt, hogy mivel

Szécsi Gergő az NB I-ben nem lépett pályára, ezért első körben nem jutott számára az MLSZ-től kapott érmekből,

Leandro figyelmét azonban ez nem kerülte el.

Leandro a pályán kívül is példakép Fotó: Mudra László - Origo

„Sigivel éppen megragadtuk a serleget és elindultunk vissza a stadionba, amikor egyszer csak

Leo odalépett hozzám azzal, hogy szeretné nekem adni az aranyérmét, mert szerinte én is megérdemlem és sokat tettem a csapatért.

Meglepődni sem volt időm, máris a nyakamba akasztotta azt - kezdte Szécsi Gergő a fradi.hu-nak, aki a 2019/2020-as szezon kezdetén igazolt az FTC-be. - Tudtam, hogy neki a legutóbbi volt az utolsó szezonja az élvonalbeli csapatnál, így profi pályafutása utolsó érmét adta nekem, ezért szerettem volna azonnal visszaadni, de nem engedte,

azt mondta, nagyon megbántom, ha nem fogadom el. Tulajdonképpen nem volt más választásom.

Ez az arany így duplán értékes számomra, Leo pedig bár fantasztikus dolgokat művelt a pályafutása során, ha lehetséges, minden pályán mutatott tettét felülmúlta azzal, amit tett" – tette hozzá a kapus.

A Ferencváros 38 éves, brazil születésű, 16-szoros magyar válogatott játékosa, Leandro a Fradi újra megalakuló NB III-as csapatában folytathatja a pályafutását, illetve a jövőben a dél-amerikai piacon az átigazolások terén is segíti majd a klubot.