Wayne Rooney karrierjéről is dokumentumfilm készül

FOOTBALL - ENGLISH FA CUP - MANCHESTER UNITED v READING FOOTBALL photography SPORT
Wayne Rooney of Manchester United celebrates scoring his goal to equal the clubs goalscoring record with Sir Bobby Charlton during the Emirates FA Cup 3rd Round match between Manchester United and Reading played at Old Trafford, Manchester, on 7th January 2017 - Photo Matt West / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A sport témájú dokumentumfilmek utóbbi években tapasztalható rendkívüli sikere újabb és újabb egykori vagy jelenlegi sztárokat csábít a kamera elé. A legújabb darab főszereplője Wayne Rooney lesz.

Az angol válogatott és a Manchester United gólrekorderéről (előbbi státuszában 53, míg egykori klubjában 253 gólt jegyez) 2015-ben már készült egy sorozat Wayne Rooney: az ember a gólok mögött címmel, az új sorozatban azonban sokkal mélyebbre fog ásni a közel húsz éve tartó karrierben, ígéri a főszereplő.

Az biztos, hogy van mit megmutatni a fantasztikus karrierből Forrás: DPPI via AFP/Matt West

"Izgatott vagyok, hogy egy ilyen dokumentumfilmben szerepelhetek. Ez a film részletesen be fogja mutatni a karrieremet, a sikerekkel és a kudarcokkal együtt. Végre megkapom a lehetőséget, hogy megmutassam, ki is vagyok valójában" – mondta a Deadspin nevű lapnak nyilatkozva. A számos eddig még soha, sehol nem látott archív felvétel segíthet majd ebben.

A film mögött álló stábon biztos, hogy nem fog múlni: a rendező a korábban Rio Ferdinandról és David Beckhamről is forgató Matt Smith lesz, aki a Ferdinandról szóló műért megkapta a legrangosabb brit filmes elismerést, a BAFTA-díjat. A produceri teendőket az a Lorton Entertainment nevű cég látja el, amelyiknek az elmúlt évek egyik legjobb sportfilmjét, a Diego Maradonát bemutató alkotást köszönhetjük.