Tom Brady 100 yardról talált lyukba egy jótékonysági golfmeccsen - videó

The Match: Champions For Charity GettyImageRank1 SPORT GOLF us pga tour bestof topix
HOBE SOUND, FLORIDA - MAY 24: NFL player Tom Brady of the Tampa Bay Buccaneers reacts after holing out from the fairway on the seventh during The Match: Champions For Charity at Medalist Golf Club on May 24, 2020 in Hobe Sound, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images for The Match/AFP
Vágólapra másolva!
A Tiger Woods, Peyton Manning páros legyőzte Phil Mickelson és Tom Brady kettősét azon a vasárnapi jótékonysági golfmeccsen, melyet Woods floridai pályáján rendeztek meg.

A négy amerikai sztár összecsapását áprilisban jelentették be, a szervezők a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez szerettek volna hozzájárulni. A golf két legnagyobb aktív sztárjának és a két legendás amerikaifutballistának az összecsapását óriási érdeklődés kísérte, és a meccsel 20 millió dollárt gyűjtöttek össze. A találkozón nem voltak nézők, sőt, segítők sem álltak rendelkezésre, a felszereléseit így mindenki maga szállította. A párosok végigjátszották a 18 szakaszos pályát. Az első kilenc lyuk Woodséknak sikerült jobban, Mickelsonék viszont a folytatásban megnyerték a 11. és a 14. szakaszt is, a "hajrában" azonban nem tudták lefaragni a hátrányukat.

A nap ütését a hatszoros NFL-bajnok, idén a Tampa Bay Buccanneershez igazoló Brady produkálta, miután a hetedik szakaszon 100 yardról talált a lyukba. Ez éppen az után történt, hogy az irányítót a kommentátorként közreműködő Charles Barkley az addigi gyengébb produkciója miatt ugratta.
A mérkőzés két és fél héttel előzte meg a profi golfozók versenysorozatának újraindítását. A márciusban leállított PGA Tour a június 11-én kezdődő Coloniallal veszi újra kezdetét, a mezőnyben a 15-szörös Major-győztes Woodsszal és az eddig öt Majoron diadalmaskodó Mickelsonnal.