Társoldalunk:

Bírság vagy pontlevonás is várhat a guminős koreai csapatra

2020.05.20. 09:37

Pénzbírság vagy akár pontlevonás is várhat az FC Szöul labdarúgócsapatára, miután a liga fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a klub ellen, mert az próbababák helyett felfújható guminőket is elhelyezett a lelátókon zárt kapus mérkőzésén.

A szexbabák egy részét az együttes mezébe bújtatták, másik részük pedig buzdító üzeneteket tartalmazó táblákat "tartott" a Kvangdzsu elleni bajnokin, hogy ellensúlyozzák az üres széksorok hangulatát. Noha nézők nem lehettek jelen, a televízió közvetítette a találkozót, a szurkolók pedig az eset kapcsán elárasztották bejegyzéseikkel a közösségi médiát.

"Szurkolók" a szöuli lelátónForrás: AFP/-

Helyi sajtóinformációk szerint az FC Szöul legalább öt pontot elveszíthet az incidens miatt, vagy négyezer dollárnak megfelelő bírságot kaphat.

A klub hétfőn közleményben cáfolta, hogy felnőtteknek szóló termékeket helyezett volna ki, de elnézést kért a történtekért.

A K Liga eredetileg február végén rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt csak május 8-án indult el, viszont a mérkőzések zárt kapusak.

Szexbabákat tettek ki a lelátókra a focimeccsen - kép

A globális koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött folytatódott a dél-koreai első osztályú labdarúgó-bajnokság. Az élvonal vasárnapi mérkőzésén az FC Szöul 1-0-ra győzött hazai pályán, de a találkozó mégsem emiatt lett emlékezetes. A fővárosi csapat a nézők hiányát próbababák kihelyezésével próbálta orvosolni, azonban némi hiba csúszott a számításokba, mert véletlenül szexbabák is kikerültek a lelátóra.