100. születésnapján lett válogatott a britek nemzeti hőse

pandemic TOPSHOTS Horizontal
A handout picture released on April 30, 2020 shows Captain Tom Moore posing for a photograph with cakes to celebrate his 100th birthday in Marston Moretaine, north of London. (Photo by Emma SOHL / CAPTURE THE LIGHT / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / CAPTURE THE LIGHT / EMMA SOHL" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS --- NO ARCHIVE ---
Vágólapra másolva!
A kerti sétáival több mint 30 millió font adományt gyűjtő második világháborús veteránról, Tom Moore ezredesről kedvenc sportága sem feledkezett meg a születésnapján.

A második világháborúban az ázsiai hadszíntéren szolgáló veterán április 30-án ünnepelte 100. születésnapját, amiből szinte nemzeti ünnep lett Nagy-Britanniában. A légierő, amelynek kötelékében szolgált egykor egy-egy Hurricane és Spitfire vadászgépet küldött a háza fölé, egykori alakulatának, a yorkshire-i ezrednek a főparancsnoka pedig nyugalmazott ezredessé (colonel) léptette elő.

De kedvenc sportága, a krikett sem feledkezett meg róla. Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, Michael Vaughan hivatalosan is a nemzeti csapat tiszteletbeli tagjává avatta. Az ezt szimbolizáló sapkát (a hagyomány szerint a válogatt sportolók egy sapkával jelzik, hogy a nemzeti csapat tagjai, innen a válogatottság angol "cap" megnevezése) a kertjében adta át neki az unokája.