Társoldalunk:

Xavi Hernandez egymillió euróval támogat egy barcelonai kórházat

2020.04.04. 13:56

A jelenleg a katari al-Szadd edzőjeként dolgozó Xavi Hernández egymillió euróval támogatja koronavírus-járvány elleni harcban kiemelt szerepet játszó barcelonani Hospial Clinic nevű intézményt.

Xavi és felesége, Núria Cunillera a kórház közösségi médiacsatornáján is közzétett videóban indokolja meg az adomány hátterét, ahol elmondják, hogy látják, a Hospital Clínic mennyi erőfeszítést tesz a Spanyolországban óriási gondokat okozó koronavírus-járvány elleni harcban. 

A jelenleg Katarban élő és dolgozó házaspár abbéli reményének is hangot ad, hogy mások is követni fogják a példájukat, és további felajánlásokkal segítik a katalán egészségügyet. A Hospital Clínic eszközöket és védőfelszereléseket fog vásárolni Xaviék adományából.

A spanyol labdarúgó-válogatott világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi Hernández az FC Barcelona saját nevelésű játékosa. 1998 és 2015 között játszott a katalán sztárcsapatban, mielőtt az al-Szaddhoz igazolt volna. A Barca színeiben ő játszotta a legtöbb mérkőzést (767), a klubbal - megannyi más siker mellett - nyolcszoros bajnok, háromszoros Király-kupa-győztes és négyszeres Bajnokok Ligája-győztes.