Xavi Hernandez egymillió euróval támogat egy barcelonai kórházat

Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT
Al Sadd's Spanish coach Xavi Hernandez watches the second leg of the AFC Champions League semi-finals football match between Qatar's Al Sadd and Saudi' Al Hilal in Riyadh on October 22, 2019. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenleg a katari al-Szadd edzőjeként dolgozó Xavi Hernández egymillió euróval támogatja koronavírus-járvány elleni harcban kiemelt szerepet játszó barcelonani Hospial Clinic nevű intézményt.

Xavi és felesége, Núria Cunillera a kórház közösségi médiacsatornáján is közzétett videóban indokolja meg az adomány hátterét, ahol elmondják, hogy látják, a Hospital Clínic mennyi erőfeszítést tesz a Spanyolországban óriási gondokat okozó koronavírus-járvány elleni harcban.

A jelenleg Katarban élő és dolgozó házaspár abbéli reményének is hangot ad, hogy mások is követni fogják a példájukat, és további felajánlásokkal segítik a katalán egészségügyet. A Hospital Clínic eszközöket és védőfelszereléseket fog vásárolni Xaviék adományából.

A spanyol labdarúgó-válogatott világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi Hernández az FC Barcelona saját nevelésű játékosa. 1998 és 2015 között játszott a katalán sztárcsapatban, mielőtt az al-Szaddhoz igazolt volna. A Barca színeiben ő játszotta a legtöbb mérkőzést (767), a klubbal - megannyi más siker mellett - nyolcszoros bajnok, háromszoros Király-kupa-győztes és négyszeres Bajnokok Ligája-győztes.