A koronavírus miatt nincs esélyegyenlőség az olimpiai felkészülésben

Athletics World Championship 2019 in Doha. ATHLETICS Qatar Close up Track and Field Sports Sports 19 Head Database World Athletics Championships Single Shot CHAMPIONSHIP PORTRAIT Solo ATHLETE Single LA Sports IAAF World Athletics Championships Doha 2019 A
Sebastian COE (IAAF President) Graduation PK, Press Conference, 06.10.2019 World Athletics Championships 2019 in Doha / Qatar, from 27.09. - 10.10.2019. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétika Szövetség (WA) elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt nincs esélyegyenlőség a sportolók között a tokiói nyári olimpiára való felkészülés tekintetében.

A 63 éves sportvezető a The Times című napilap csütörtöki számában azt nyilatkozta, munkájuk nagy részét jelenleg arra fordítják, hogy megállapítsák, szerintük lehetséges lesz-e az eredeti időpontban megrendezni az ötkarikás eseményt.

"Minden tagszövetségünk ugyanazzal a kihívással néz szembe egy nagyon-nagyon nehéz szituációban"

- jelentette ki Coe, hozzátéve, hogy miközben úgy tűnik, Kínában javul a járványügyi helyzet, Európában az éppen most válik egyre nehezebbé.

"Világos, hogy a világjárvány közben nem beszélhetünk esélyegyenlőségről a felkészülésben, mert például egy olasz hosszútávfutónak jelenleg otthon kell maradnia, ez pedig óriási hátrány"

- mondta a WA elnöke, kiemelve, hogy a különböző országokban egymástól eltérő mértékű közegészségügyi korlátozások vannak érvényben.

"Ha a francia, spanyol, vagy olasz sportolókra gondolunk, jelenleg az ő helyzetük például nagyon nehéz" - nyilatkozta Coe. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.