A koronavírus miatt leállt az NB I, a Bajnokok Ligája is változhat

FTC - MOL VIDI Videoton foci labdarúgás
Elkészült az NB I-es fociszezon órára lebontott menetrendje
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte - így Magyarországon is - halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

A BBC értesülése szerint egy minitorna dönthet a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgó Bajnokok Ligája- és Európa-liga-sorozatról. A tervek szerint a Bajnok Ligájában a legjobb nyolc, míg az Európa-ligában a legjobb 16 csapat a döntő helyszínén – Isztambulban és Gdanskban – gyűlne össze egy minitornára, ahol egymeccses, egyenes kieséses rendszerben döntenének a győztes kilétéről.

Tavasszal változhat a Bajnokok Ligája lebonyolítása is Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Brit sportolók arra szólították fel a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy a koronavírus-járvány miatt az halassza el a július 24-én kezdődő tokiói nyári olimpiai játékokat.

Alekszej Szorokin, a szentpétervári szervezőbizottság vezetője kijelentette: Oroszország szívesen megrendezné az idei labdarúgó Európa-bajnokságot, hogy a koronavírus-járvány miatt ne kelljen elhalasztani.

A Hivatásos Labdarúgók Szakszervezete (HLSZ) előbb az MLSZ főtitkárának, Vági Mártonnak, majd a szervezet elnökének, Csányi Sándornak írt levelében azt írta, hogy a jelenleg zárt kapuk mögött zajló NB I-es bajnoki küzdelmeket a lehető leghamarabb függessze fel az MLSZ. A szövetség engedett a nyomásnak, ugyanis hétfőn hivatalosan is felfüggesztette a magyar focibajnokságokat.

Az NB I-es bajnokságból még nyolc forduló van hátra Fotó: Mudra László - Origo

A svájci székhelyű Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra kötelezte munkavállalóit, hogy hétfőtől saját otthonukból dolgozzanak. A szervezet székházában csak néhányan maradhattak. Szintén bezárt a városban található Olimpiai Múzeum is, amely egyelőre két hétre csukta be kapuit.

A koronavírus terjedése miatt az USA-beli járványügyi szakértők azt javasolták, hogy a következő nyolc hétben függesszék fel a társas összejöveteleket.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csapatainak tulajdonosai szerint viszont legjobb esetben június közepén folytatódhat a liga.

A DVTK operatív döntéshozó bizottsága úgy határozott, hogy nem edzenek közösen a DVTK NB I-es női, férfi és az NB III-ban szereplő tartalék csapatának játékosai, miután az MLSZ Elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnal hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezetének versenyprogramját és képzési eseményét, valamint javasolta a közös edzések mellőzését.

A miskolci csapat játékosai az otthonaikban készülnek az NB I folytatására Forrás: dvtk.eu

Miközben a világon egyre inkább tomboló koronavírus-járvány miatt az élsport szinte pár nap alatt került (tetsz) halott állapotba, addig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mintha nem akarna tudomást venni arról, mi történik most a Földön. Bár az elmúlt napokban már Japánból, a 2020-as nyári olimpia helyszínéről is érkeztek olyan nyilatkozatok, amelyek szerint el kellene halasztani az idei ötkarikás játékokat, a Thomas Bach vezette NOB a végsőkig kitart.

A járvány miatt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a válogatott minden Európában edzőtáborozó tagját hazahozta. Hüttner Csaba szövetségi kapitány közölte, az egész csapat egészségesés és együttműködő. Kedden minden versenyző átesik koronavírus-teszten, aztán hermetikusan elzárt hazai edzőtáborokban folytatják a felkészülést.

Szintén egészségesek a kézilabda magyar bajnok Telekom Veszprém játékosai is, akiken elvégezték a koronavírus-tesztet, és az összes minta negatív lett.

Határozatlan időre elhalasztják az úszók jövő hétre tervezett olimpiai kvalifikációs országos bajnokságát. A Magyar Úszó Szövetség hétfőn közleményben jelezte, hogy az ötkarikás csapathirdetés időpontja változatlan, azaz Sós Csaba szövetségi kapitány jövő szombaton véglegesíti azok névsorát, akik az egyes számokban az olimpia rajtjáig védettséget élveznek. Ugyanakkor Wladár Sándor elnök jelezte: sokkal fontosabb, hogy a válogatottak megfelelő edzéslehetőséghez jussanak.

Hosszú Katinkának biztos a helye az olimpián Forrás: AFP/Andy Buchanan

Jobban van az F1-es McLaren-istálló koronavírussal fertőződött tagja, aki miatt a wokingi csapat visszalépett az Ausztrál Nagydíjtól, és akinek megfertőződése lényegében a futam elhalasztásához vezetett.

TOVÁBBI HÍREINK A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN, A SPORT VILÁGÁBAN MÁRCIUS 16-ÁN, HÉTFŐN:

Idén nem rendezik meg a hagyományos budapesti kick-box világkupát, amelyre május 8-10-én került volna sor a BOK Csarnokban.

A Rhein-Neckar Löwen 28 éves kézilabdázója, Mads Mensah Larsen is megfertőződött a koronavírus-járvánnyal. A világbajnok dán játékos már jól van, és családjával együtt 14 napos karanténba vonult. A német klub határozatlan időre felfüggesztette az edzéseket.

Az 52 kilós Szaka Istvánnak, a 69 kilós Kozák Lászlónak és a 75 kilós Bacskai Balázsnak is véget ért a londoni európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna. A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepelő a magyar csapat is kényszerpihenőt tart, ugyanis hétfő esti programok után felfüggeszttették az ökölvívótornát a koronavírus-járvány miatt.

A koronavírus-járvány jelentette veszély ellenére, a szükségesnek ítélt biztonsági intézkedések mellett megrendezik a férfi sakkvilágbajnok-jelöltek versenyét Jekatyerinburgban.

Az ausztrál teniszező, Bernard Tomic önkéntes karanténba vonult, mivel koronavírusra jellemző tünetek jelentkeztek nála. A Covid19-tesztet még nem végezték el rajta.