Újabb sportolók fertőződtek meg koronavírussal

Ronaldo
A combination of two file pictures made on July 8, 2016 shows France's forward Antoine Griezmann (L) in Saint-Denis, north of Paris, on March 29, 2016, and Portugal's forward Cristiano Ronaldo in Paris on June 18, 2016. - France will face Portugal in the Euro 2016 final football match at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on July 10, 2016. (Photo by FRANCK FIFE and Lionel BONAVENTURE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó-szövetség az Európa-bajnokság elhalasztását kéri, hogy a hazai pontvadászatot be lehessen fejezni. A labdarúgás világában újabb fertőzöttekről érkezett hír a La Ligából és Svájcból. A Nemzetközi Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Evezős Szövetség is drasztikus lépésekre szánta el magát a globális járvány miatt.

A Telegraph brit lap értesülései szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elképzelései szerint

nem 2021 nyarán, hanem még idén télen megrendeznék a labdarúgó Európa-bajnokságot.

A brit lap szerint már nem az a kérdés, hogy eltolják-e az eredetileg június 12. és július 12. között kiírt idei labdarúgó Európa-bajnokságot, hanem az, hogy mi legyen az új dátum, erről kell majd döntenie az 55 tagállam képviselőjének a jövő hét keddre összehívott videokonferencián.

A fentieket támaszthatja alá az is, hogy a koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az UEFA-tól az olasz szövetség (FIGC),

abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.

Előbb zárt kapus meccsek, majd a teljes leállás következett a Serie A-ban. Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A nemzetközi futballban is újabb fertőzések ütötték fel a fejüket, a Valencia csapatának öt tagjának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, és a

Svájci Labdarúgó-szövetség elnöke, Dominique Blanc is megbetegedett.

A 70 éves sportvezető karanténba került.

Most nem ekkora az öröm a pozitív tesztek miatt. Forrás: NurPhoto/Maria Jose Segovia/NurPhoto/Maria Jose Segovia

További híreink a koronavírussal kapcsolatban, a sport világában március 15-én, vasárnap:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a fennálló globális koronavírus-járvány miatt úgy határozott, hogy hazahívja a Portugáliában és Spanyolországban edzőtáborozó magyar versenyzőket. A nemzetközi olimpiai kvalifikációs program egyelőre még nem változott, így a már kvótát szerzettek és az arra esélyesek továbbra is szervezetten, közösen tréningezhetnek.

Hivatalos bejelentés még nem érkezett, de több mint valószínű, hogy a májusi Holland Nagydíjat is el fogja halasztani a Formula-1. A Ferrari mindeközben bezárta a versenyautókat és utcai kocsikat gyártó vállalatait a járvány miatt.

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) a koronavírus-járvány miatt vasárnap felfüggesztette az ellenőrzése alatt álló összes versenysorozatot. A CBF bonyolítja le a többi között az országos kupasorozatot, a női bajnokságot és számos utánpótlásversenyt, ezeket vasárnaptól szüneteltetik. A férfiaknál az országos pontvadászat, vagyis az élvonal áprilisban kezdődne.

Christian Wood pozitív koronavírus-tesztje után az NBA-ben szereplő Detroit Pistons valamennyi játékosa önkéntes karanténba vonult.

A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) júniusig minden versenyt törölt a koronavírus-járvány miatt, köztük olimpiai kvalifikációs viadalokat is.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a soron következő világkupa-versenyeket, azaz március-április folyamán nem rendez megmérettetéseket.

A globális koronavírus-járvány miatt március 19-én zárt kapu mögött, nézők nélkül veszik át az olimpiai lángot a tokiói szervezők a görögöktől.