Késes rablók támadtak a Tottenham védőjének családjára londoni házukban

Horizontal
Tottenham Hotspur's Belgian defender Jan Vertonghen attends a team training session at Tottenham Hotspur's Enfield Training Centre, in north London on February 18, 2020, ahead of their UEFA Champions League Last 16 First Leg football match against RB Leipzig. (Photo by Justin TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy, késekkel felfegyverkezett rabló hatolt be Jan Vertonghen, a Tottenham Hotspur belga védőjének lakásába, miközben ő Bajnokok Ligája-mérkőzésen lépett pályára Lipcsében. A lakásban tartózkodó feleségét és gyerekeit nem bántották, de több értéktárgyat is magukkal vittek.

Az eset még kedden történt, amikor a Spurs 3-0-ra kikapott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján (és 0-4-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól), de a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra hírt, amiről a BBC számolt be.

A rendőrséget kedden este, helyi idő szerint 7 óra 49 perckor riasztották egy londoni címre, de mire kiértek a járőrök, az elkövetők már kereket oldottak. A rendőrség négy, álarcot viselő és késekkel felfegyverkezett embert keres, akik erőszakkal hatoltak be a lakásba, ahol Vertonghen felesége és gyerekei tartózkodtak. Személyi sérülés nem történt, de a rablók több értékes holmit is magukkal vittek.

A BBC emlékeztet rá, hogy az elmúlt hónapokban megszaporodtak a Premier League-játékosok ellen elkövetett akciók. 2019 decemberben a szintén londoni Crystal Palace csapatának játékosát, Mamadou Sakhót rabolták ki, tőle több mint félmillió font értékben vittek el holmikat, míg júliusban az Arsenal két játékosát, Mesut Özilt és Sead Kolasinacot támadták, akiktől előbbi autóját akarták megszerezni. Ezt megelőzően, februárban pedig a liverpooli Sadio Mané házába törtek be, miközben ő egy BL-meccsen lépett pályára.