Vágólapra másolva!
Még az érzelmekben gazdag dél-amerikai fociban is szokatlannak számít az a jelenet, ami Carlos Tévez és Diego Maradona között játszódott le csapataik mérkőzése után.

A listavezető Boca Juniors a bajnokság 23. fordulójában fogadta a 24 csapatos élvonal 19. helyén álló Gimnasia La Plata csapatát, amelynek kispadján Diego Maradona ül. A mérkőzést a Buenos Aires-i csapat nyerte Carlos Tévez 72. percben lőtt góljával (2:48-tól).

Ahogy az a fenti videón is látszik, a találkozó legalább annyira szólt a Boca, illetve az egész argentin foci (ha nem egész Argentína) legnagyobb legendájáról, Maradonáról, mint az esetleges bajnokavatásról. Az érzelmek pedig a mérkőzés után sem csitultak, legalábbis Tévez és Maradona részéről biztosan nem:

Tévez gólja és a nagy vetélytárs River Plate döntetlenje az Atlético Tucumán ellen azt jelenti, hogy az egy körös, azaz 23 fordulós bajnokságot a Boca Juniors nyerte meg.

Maradona 1981-82-ben 40 bajnokin 28 gólt lőtt a Bocában, majd visszatérve Európából (egy Newell's Old Boysban töltött idény után) további két szezont (30 mérkőzés 7 gól) játszott a csapatban.