Öt év börtönt is kaphat a sportolókat brutális halállal fenyegető sportfogadó

Divisional Series - Houston Astros v Tampa Bay Rays - Game Four GettyImageRank2 SPORT BASEBALL american league national league
ST PETERSBURG, FLORIDA - OCTOBER 08: A general view prior to game four of the American League Division Series between the Tampa Bay Rays and the Houston Astros at Tropicana Field on October 08, 2019 in St Petersburg, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Öt év, szövetségi börtönben letöltendő szabadságvesztést is kaphat az az amerikai fiatal, aki egyetemi és profi csapatok sportolóinak és családtagjaiknak küldött halálos fenyegetéseket.

Benjamin Tucker Patz, vagy, ahogy sportfogadási körökben ismerik, Parlay Patz több közösségi oldalon létrehezott szomos felhasználónéven küldött nyereségvágytól vezérelve halálos üzeneteket egyetemi csapatok és profi klubok, köztük olyan klubok, mint New England Patriots NFL-csapat játékosainak durvábbnál durvább üzeneteket az elmúlt években.

2019. március 9-én az egyetemi ligában (NCAA) szereplő Pepperdine kosárlabdacsapatának egyik játékosa kapott több ijesztő üzenetet az Instagram-oldalán: "Egy tompa késsel fogom elvágni a torkodat", vagy "Lefejezem a családodat és élve elégetem őket", vagy éppen ilyeneket, hogy "Bemegyek a lakásodba, míg alszol és megöllek", "Nézz a hátad mögé, halott ember vagy".

A gyanúsított: Benjamin Tucker Patz

Az email címet, amivel a küldő közösségi oldal felhasználói fiókját (account) létrehozták, a rendőrség egyértelműen visszavezette Patzhez, és megállapította, hogy a @parlaypatz oldalról mintegy 18 hasonló tárgyú üzenetet küldtek több sportolónak, köztük a profi baseball-ligában (MLB) szereplő csapatok játékosainak. A rendőrség szerint emellett további felhasználónevek alatt mintegy 300 hasonló üzenetet küldött szét.

2019 júliusában egy kötésben tett fogadásban szerepelt a Cleveland Indians–Kansas City Royals MLB-meccs is, amelyik előtt utóbbi csapat egyik játékosa kapott két üzenetet, amelyek közül a "Halott vagy." volt a barátságosabb, a másik a sportoló gyerekének halálával fenyegetett. 2019. február 3-án Patz egy 10 ezer dolláros szelvényt posztolt a közösségi oldalán a másnapi Super Bowlról (Los Angeles Rams–New England Patriots), majd nem sokkal később a Pats több játékosa is a családtagjaik halálával és/vagy megerőszakolásával fenyegető üzenetet kapott az Instagramon keresztül.

Patzet Közép-Floridában fogják bíróság elé idézni, ehhez a körzethez tartozik ugyanis a Tampa Bay Rays baseballcsapat, amelyiknek egy játékosa ugyancsak kapott halálos fenyegetéseket. Azt egyelőre az ESPN amerikai sportoldalnak nem sikerült megtudnia, hogy más államokban is indítanak-e eljárást Parlay Patz ellen.