Wilder a bevonulóruháját okolja a Fury elleni vereségéért

Deontay Wilder v Tyson Fury GettyImageRank2 SPORT BOXING
LAS VEGAS, NEVADA - FEBRUARY 22: Deontay Wilder enters the ring prior to the Heavyweight bout for Wilder's WBC and Fury's lineal heavyweight title against Tyson Fury on February 22, 2020 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Deontay Wilder szerint túl nehézre sikerült az a "ruha", amiben a Tyson Fury elleni nehézsúlyú világbajnoki címmeccsre kellett bevonulnia, ezért lábon teljesen "elfogyott" a brit ellen.

Amikor a 31 éves Furyt trónon, koronával és palástban tolták be a ringhez, mindenki arra gondolt, hogy ezt nehéz lesz felülmúlni, de a 34 éves amerikai megpróbálta, és egy soha nem látott maskarában érkezett a ringhez.

Tyson Fury egy trónon ülve érkezett Forrás: AFP/2020 Getty Images/Al Bello

„Fury nem tudott nagy kárt okozni bennem, az egyszerű tény az, hogy a ruhám túl nehéz volt" - mondta Wilder, aki a hírek szerint érvényesíti azt a záradékot a szerződésben, miszerint harmadszor is megküzdenek egymással Wildernek 30 napja van a bejelentésig.

Az első meccs döntetlenje után vasárnap hajnalban Fury technikai KO-val tudott nyerni a hetedik menetben.

Tyson Fury történelmet írt a veretlen bokszvilágbajnok legyőzésével - videó

A 2020-as év első igazán fontos profi ökölvívó-mérkőzésén két veretlen nehézsúlyú sportoló lépett szorítóba telt ház előtt Las Vegasban, az MGM Grand 17 000 fős arénájában. Az egyik sarokban a WBC veretlen világbajnoka, az igazi KO-király Deontay Wilder, a másikban a kihívó, a szintén veretlen brit klasszis, Tyson Fury.

„A meccs elején alig éreztem a lábam, a harmadik menetre pedig már teljesen elfogytam. A ruhát csak a meccs előtti napon tudtam felpróbálni, de akkor nem tűnt ennyire nehéznek. Jót akartam, de sajnos nem mérlegeltem a lehetőségeket" – mondta Wilder.

Deontay Wilder hihetetlen ruhában ment be a ringbe Forrás: AFP/2020 Getty Images/Al Bello

Wildert egyébként kórházba vitték a meccs után, de annak ellenére, hogy a füléből folyt a vér, nem lett komoly baja, sem az állkapcsának, sem a dobhártyája nem szakadt be.

„Mérges vagyok Mark Brelandra, amiért bedobta a törülközőt, ezt már sokszor átbeszéltük, nem lehet érzelmi alapon dönteni. Évek óta beszélek erről. Harcosként, bajnokként azt akarom, hogy a pajzsomon hozzanak ki a ringből. Elmondtam a csapatomnak, hogy soha, de soha, akármennyire is úgy néz ki, soha ne dobják be a törülközőt. Lett volna hátra öt menet. Mindegy, hogy nézek ki, meccsben voltam. Értem, hogy kívülről másképp tűnhetett, és az én érdekemet figyelték, de ez az én életem, és ezt el kell fogadniuk" – mondta Wilder.