Ennyit keresett eddig Balázs Attila bravúros riói teniszezésével

Rio Open 2020 15586
Balázs Attila bravúrosan szerepel eddig Brazíliában
Vágólapra másolva!
Ahogyan azt csütörtökön megírtuk, Balázs Attila bejutott az 1,9 millió dollár (576 millió Ft) összdíjazású ATP 500-as riói tenisztorna negyeddöntőjébe. A magyar teniszező nem kapott lehetetlen feladatot a nyolc között sem, így akár még tovább növelheti eddigi pénzdíját.

Balázs Attila amellett, hogy jövő héttől szinte biztosan a Top100-ban lesz a világranglistán, riói remeklésével komoly pénzdíjjal,

48 ezer dollárral (15 millió Ft) már biztosan gazdagodik

- írja a Blikk.

A magyar teniszező két bravúrt is bemutatott eddig az ATP 500-as torna főtábláján. Az első körben az uruguayi Pablo Cuévast 6:4, 6:3-ra, a másodikban a portugál Thiago Monteirót 1:6, 6:1, 6:4-re győzte le.

Balázs Attila bravúrosan szerepel eddig Brazíliában Forrás: AGIF/Thiago Ribeiro/AGIF/Thiago Ribeiro

1990 óta, vagyis az elmúlt 30 évben a 31 éves budapesti teniszező lesz Noszály Sándor, Sávolt Attila és Fucsovics Márton után mindössze a negyedik magyar férfi játékos, aki be tud törni a legjobb százba. Utóbbival karöltve pedig olyan most fordul elő először, hogy egyszerre két férfi teniszezőnk is az elitmezőny tagja legyen.

A 31 éves játékos nem kapott lehetetlen feladatot az elődöntőre sem. Ellenfele a világranglista 133. helyén - azaz Balázs mögött álló - spanyol Pedro Martínez lesz a péntek esti programban.