A City sztárja vissza akarta csábítani a pályára a legendás holland csatárt

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE MICROPHONE
Robin van Persie, 34, new player of Dutch Eredivisie team Feyenoord Rotterdam, is presented to the press after signing a 18 month contract in Rotterdam on January 22, 2018. (Photo by Remko DE WAAL / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
2019 májusában visszavonult a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Robin van Persie. A holland válogatott gólrekordere valóságos fociművész volt, akinek minden mozdulatából áradt az elegancia. A kétszeres Premier League-gólkirály elmondta, hogy a Manchester City korábbi csapatkapitánya, jelenleg az Anderlecht csapatánál játékos-edzőként dolgozó Vincent Kompany megpróbálta rábírni a visszatérésre.

A májusi visszavonulását követően Van Persie tavaly szeptemberben pályára lépett a manchesteri Etihad Stadionban Kompany búcsúmeccsén, aki 11 év után legendaként távozott a Citytől. A találkozón a holland támadó gyönyörű gólpasszt adott az ír Robbie Keane-nek, a második félidőben pedig védhetetlen gólt lőtt.

A mérkőzés másnapján az akkor már az Anderlechtnél dolgozó Kompany felhívta Van Persie-t, és arra kérte, hogy térjen vissza a futballpályára, mert lenyűgözte a játéka.

„Csodálatos este volt, igazi régimódi élvezet, ahol csak a legjobb játékosok voltak a pályán. Hetven perc elteltével mindenhol fájdalmat éreztem, de nem akartam lemenni a pályáról.

- mondta Van Persie, aki utolsó szezonjában 31 meccsen 18 gólt lőtt a Feyenoord csapatában.

Börtönben ült, világsztár lett és a magyarok ellen ért a csúcsra

Májusban visszavonult a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Robin van Persie. A holland válogatott gólrekordere valóságos fociművész volt, akinek minden mozdulatából áradt az elegancia, kis gólt szinte nem is lőtt pályafutása alatt. A 35 éves holland a Feyenoordnál lett klublegenda, pedig akár Londonban, az Arsenal stadionja előtt is szobrot kaphatott volna.