A napsugarak fogják melegíteni a magyar kalandor ételét az Atlanti-óceánon

Budapest, 2020. január 7. Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós a saját maga által épített, merev testű, mindössze 5,5x1,5 méteres SUP-pon, vagyis szörfdeszkán Budapesten 2019. január 7-én. Az extrémsportoló ezen a szörfdeszkán állva evezve szeretné átszelni az Atlanti-óceánt. Az expedíció január 20-án indul Gran Canariáról és a tervek szerint Rakonczay Gábor 55-65 nap alatt evezi majd le az 5200 kilométeres távot Antiguáig. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Rakonczay Gábor, a kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós egy SUP-pal, vagyis szörfdeszkán állva evezve szeretné átszelni az Atlanti-óceánt. A magyar extrémsportoló az indulás előtt Dr. Odrobina László madridi nagykövetnek elmondta, saját maga készítette szörfdeszkán fog állva evezni több, mint 50 napon keresztül, alváskor pedig egy a deszkához köti majd magát.

A Guiness-rekorder Rakonczay Gáborral Dr. Odrobina László madridi nagykövet beszélgetett indulása előtt. A magyar extrémsportoló elmondta, visz magával modern kommunikációs eszközöket, de a régi korokban használatos technikákkal is kitűnően tájékozódik.

Rakonczay a madridi nagykövetség Facebook-követőinek szóló üzenetében elmondta, körülbelül egy évet töltött Spanyolországban és mindig sok segítséget kapott az itteni magyaroktól. Nagyon fontos számára az összetartozás érzése, ami külföldön mutatkozik meg leginkább.