Guardiola: Minden bizonnyal csalódás vagyok

fbl Horizontal
Manchester City head-coach Pep Guardiola gives a press conference at the Maksimir stadium in Zagreb on December 10, 2019, on the eve of the UEFA Champions League Groupe C football match between GNK Dinamo Zagreb and FC Manchester City. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, a Manchester City edzője frappáns választ adott arra a kérdésre, hogy mennyire éli meg kudarcként, hogy a csapata az idei szezonban minden bizonnyal lemarad a bajnoki címről a listavezető Liverpool mögött.

A katalán szakember 2016 nyarán érkezett Manchesterbe, azóta két bajnoki címet nyert, 2018-ban ráadásul rekordot jelentő 100 ponttal és 106 lőtt góllal.

Az idei szezonban azonban a City hullámzóan szerepel, és már 14 pont a lemaradása a listavezető Liverpool mögött, amely minden bizonnyal 30 év után újra bajnoki címet ünnepelhet majd.

Egy újságíró megkérdezte Guardiolát, hogy az utóbbi évek sikerei után mennyire éli meg kudarcként az idei szezont. A katalán mester ironikus választ adott.

„Én mindent elfogadok, barátom. Tényleg mindent.

– mondta Pep Guardiola, akinek a bajnoki szereplés szempontjából valóban nem ez a legfényesebb szezonja, de a csapata még áll a Ligakupában, az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is, így bőven vannak még trófeák, amelyeket megnyerhet idén a Manchester Cityt.

Azért Guardiola védelmében illik megjegyezni, hogy az első „hatkupás" barcelonai szezonja óta is nyert már 22 trófeát, így nagyon nincs oka szégyenkezni.