Vágólapra másolva!
Az Origo sportrovata javarészt rangos sporteseményekkel foglalkozik, olykor azonban előfordul, hogy kicsit lazábbra vesszük a figurát, mert jólesik nevetni. Éppen ezért az év végéhez közeledve kiválasztottuk a 2019-es naptári év legviccesebb sportvideóit. Van itt minden, mint a búcsúban: Supermanként repülő gátfutó, késes rablókat puszta kézzel elijesztő focista, Lionel Messi kisfia, aki a Barcelona ellen szurkol és Cristiano Ronaldo, aki fejbe vágta fiát a Scudettóval.

Elképesztő trükköt vetett be egy amerikai gátfutó, Infinite Tucker. A délkeleti konferencia bajnoki címéért futott Texasban 400 méteren Tucker, ahol a főiskolai csapattársa, Robert Grant szorongatta, Tucker viszont a célba berepülve le tudta győzni riválisát.

Miután a Juventus megnyerte az olasz bajnokságot, Cristiano Ronaldo is megkaparintotta a serleget, és amíg pózolt vele, egy szerencsétlen pillanatban fejbe vágta vele legidősebb fiát, Cristiano Juniort.

Májusban megdöbbentő és brutális támadás áldozata lett Dél-Afrikában Arnold Schwarzenegger. A korábbi testépítő és színészlegendát egy nyilvános eseményen rúgta meg egy férfi.

A Chicago White Sox-Kansas City Royals baseballmeccsen a hazai csapat egyik alkalmazottja kipróbálhatta a tudását a mérkőzés előtt, ám a videót nézve bár ne tette volna, ugyanis annyira rosszul sikerült a próbálkozása, hogy a nagy pillanatot megörökíteni akaró fotóst találta fejbe.

Tízéves börtönbüntetésre ítélték Ashley Smitht, aki júliusban megpróbálta kirabolni az Arsenal sztárjátékosát, Mesut Özilt, majd késsel rátámadt a védelmére kelő csapattársára, Sead Kolasinacra. Smith és társa, Jordan Northover egy robogóval megálltak Özil autója mellett, azzal a céllal, hogy ellopják a német világbajnok játékos 200 ezer fontot érő karóráját. Kolasinac azonban a Mercedes típusú autóból kiszállva elkergette a késes rablókat.

A brazil játékvezető, Fernanda Colombo Uliana megviccelte az ecuadori Barcelona Sporting Club focistáját. Úgy tűnt, lapot akar adni Kitu Díaznak, végül csak egy zsebkendőt húzott elő, amivel megtörölte a homlokát.

A holland Venlo csapata a hivatalos Twitter-oldalán mutatta be új igazolását, a Schalkétól szerződtetett amerikai Haji Wrightot. A 21 éves játékos leigazolása vicces körítést kapott, ugyanis egy Tinder-videóval tudatták a megszerzését.

A Red Bull Neymar Jr's névre keresztelt Brazíliában rendezett kispályás focitornán nem a tervek szerint alakult a díjátadás. A brazil szupersztár átadta a trófeát a női mezőnyben győztes szlovák csapatnak, akik azonban túl sokáig nem élvezhették a mámoros pillanatot, ugyanis a felemelése közben a csapatkapitány kiütötte a trófeával egyik társát.

Lionel Messi középső fiának, Mateónak már nem kell megmutatni, hogy melyik csapatnak kell szurkolnia, amikor kimegy a barcelonai Camp Nouba. Illetve, lehet, hogy mégis kellene egy gyors továbbképzés, mert a Betis elleni bajnokin úgy örült a vendég sevillaiak egyik góljának, mintha azt a Barca rúgta volna.

A Liverpool német menedzsere hétről hétre megmutatja, hogy milyen szenvedéllyel képes megélni egy mérkőzést. A szilveszteri bulin készült felvétel alapján arról is meggyőződhettünk, hogy ez nemcsak egy felvett szerep a kamerák miatt, hanem a valóságban is ugyanolyan laza és színes karakter, mint az oldalvonal mellett.

A legendás Diego Maradona egy trónhoz hasonlító karosszékben ülve nézte csapata, a Gimnasia meccsét az argentin élvonalban.

A világszerte az etikus állattartásért küzdő szervezet, a PETA kitiltaná az amerikai sporteseményekről az élő állatokat, miután egy egyetemi amerikaifoci-mérkőzésen egy bika kis híján súlyos balesetet okozott.

Papu Gómez, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Atalanta csapatkapitánya nem ismer tréfát. Az argentin támadóról kikerült egy felvétel, amelyen 10 éves kisfiával focizik a homokban, de ahelyett, hogy trükközni tanítná - hogy örömét lelje a játékban - páros lábbal, hátulról rácsúszott a kis lurkóra.

A Charlton Athletic egyik szurkolója úgy ünnepelte a 93. percben esett győztes gólt, hogy a pályára szaladt, azonban nagy rohanásban olyan szerencsétlenül lépett, hogy elcsúszott a fűben és páros lábbal beleszállt a gólszerző férfiasságába.

Egy mexikói bajnokit közvetítő tévétársaság egy oposszumot választott meg a mérkőzés legjobbjának.

A brazil tengerparton az emberek mellett egy kutya is beállt labdázni. A játékot mindenki jól ismeri, a labdának nem szabad leesnie a földre, miközben megy a másiknak a passz. Az állat kiválóan teljesített, és nem ő lett végül a leggyengébb láncszem.

A japán Toyota körülbelül egy évvel ezelőtt mutatta be először azt a robotot, amelyet kosárlabdázásra (is) programoztak. Az elmúlt időszakban sokat csiszoltak a tudásán, a minap pedig már élőben is bevetették. A dobómozdulatán ugyan még lehetne kicsit gyorsítani, de az biztos, hogy pontosabb nem is lehetne.

A kanadai NAHL-ban (North American Hockey League) rendezett Saint-Georges Cool FM 103.5-Sorel-Tracy Éperviers Hawks összecsapáson. Az előbbi csapat hokisa, Hubert Poulin a riválisa helyett a bírót ütötte ki.

Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai focistája elvállalt a hazájában egy jégkrémreklámot, amelyben a márkát táncolva népszerűsíti. Valljuk be, jobban áll neki, amikor bombagólokat lő.

2020-ban innen folytatjuk.