Vágólapra másolva!
A latin-amerikai játékvezetők kezében veszélyes fegyver a videobíró. A nagyszerű színészi érzékkel megáldott, előszeretettel magukat főszerepbe helyező bírók közül ezúttal a mexikói Fernando Guerrero befolyásolta nagyban a játék alakulását.

A mexikói bajnokság rájátszásában az América a Tigres ellen játszott. A Tigres 2-1-es vezetésénél a 96. percben a vendégek támadója, Luis Quinones ziccerben léphetett ki, amikor Guerrero egy teljesen ártalmatlan szituáció miatt megállította a játékot, hogy visszanézhesse azt. Mivel ez egy kétmeccses párharc, ezért korántsem lett volna mindegy, hogy egy vagy két góllal nyer idegenben a Tigres.

A Tigres csapatát olyan Európában is ismert labdarúgók alkotják, mint a francia bajnokság korábbi gólkirálya, André-Pierre Gignac, az ecuadori válogatott Enner Valencia, vagy a mexikói válogatott Javier Aquino és Carlos Salcedo.

Normális esetben a játékvezetőnek meg kellett volna várnia, amíg a kontra végigmegy, mert így lehet, hogy döntően belenyúlt a párharc alakulásába. Aki látott már Copa América-mérkőzést, tudhatja, hogy ez a szereplési kényszer egyáltalán nem áll távol a latin-amerikai játékvezetőktől, akik most a VAR-ral egy újabb eszközt kaptak a "kiteljesedéshez".

Szavazzon!

Jól döntött a játékvezető?