Botrány! New Yorkba vinné a Bajnokok Ligája döntőjét az UEFA

New England Patriots v New York Giants GettyImageRank2 Cover SPORT HORIZONTAL FLAG American Football - Sport USA STADIUM New Jersey POLITICS New York Giants American Football Field Photography NATIONAL ANTHEM East Rutherford New England Patriots NFL Arts
New Yorkba vinné a BL-döntőt az UEFA 2024-ben
Vágólapra másolva!
A Daily Mail és a Mornin Consult információi szerint az Európai Labdarúgó Szövetség elgondolkodott azon, mi lenne, ha a kontinensen kívüli helyszínen kerülne sor az európai csúcsfutball legfontosabb mmérkőzésére. A hírek szerint az UEFA a 2024-es Bajnokok Ligája-döntőt New Yorkban rendezné meg.

Miután botrányos körülmények között a 2019-es Európa-liga döntőjét Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezték meg, az UEFA ismét próbára teszi a szurkolók idegrendszerét. Az európai szövetség illetékesei mindent megtesznek, hogy az év egyik legfontosabb mérkőzését, a Bajnokok Ligája döntőjét 2024-ben ne Európában rendezzék meg.

Az első Európán kívüli kupadöntőt New Yorkba vinné az UEFA, hogy ezzel - szerinte - tovább növelje a sorozat népszerűségét a világban, és újabb szponzorokat találjon a BL-nek. Emlékeztetőül, a májusi Európa-liga döntője egyszerre fulladt botrányba és kudarcba azáltal, hogy Bakuban rendezték meg. Az azeri fővárosba kimagaslóan drágán juthattak el a két londoni csapat, a Chelsea és az Arsenal szurkolói.

New Yorkba vinné a BL-döntőt az UEFA 2024-ben Forrás: AFP/2015 Getty Images/Steven Ryan

Nem véletlen, hogy nem volt telt ház azon a bizonyos május 29-i mérkőzésen.

A Chelsea 4-1-es győzelmét 51 370-en látták csak, ami 75 %-os kihasználtságot jelent egy európai kupadöntőben.

Nagy kérdés, hogy a bakui olimpiai stadionban rendezendő három csoportmérkőzésen és egy negyeddöntőn (!) sikerül-e megtölteni a 68 700 fős stadiont a 2020-as Európa-bajnokságon. Valamint az is nagy kérdés, hogy melyik csapatot viseli majd meg jobban az utazás a negyeddöntősök közül, mert annak rámehet a sikeres szereplése a kontinensviadalon.

Az ilyen furcsa helyszín kijelöléseknek a szurkolók mellett az olyan jó fekvésű, vagy éppen nagy futballmúlttal bíró orszzágok lehetnek a kárvallottjai, mint Magyarország. A 67 ezer fő befogadására alkalmas Puskás Aréna tökéletes helyszín lenne egy BL-döntőnek. A következő négy finálé helyszíne már foglalt (Isztambul, Szentpétervár, München, London). Legkorábban pont a 2024-es döntőre pályázhatna Budapest.