Lőrincz Tamás nem szeretné, hogy a fia birkózó legyen

Lőrincz Tamás bírkózás rio 2016 olimpia
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Lőrincz Tamás a dél-koreai Rju Han Szu elleni mérkőzésen a férfi kötöttfogású birkózók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 16-án. A magyar birkózó vereséget szenvedett, akkor folytathatja a vigaszágon a küzdelmeket, ha dél-koreai legyőzője fináléba jut. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Bővült a világbajnok birkózó, Lőrincz Tamás családja. A napokban adott életet felesége, Emese második közös gyermeküknek, Mártonnak, így a kétéves Dórát egy kisöccsel ajándékozták meg. Bár Marci még csak néhány napos, de már most teher nyomja a vállát, hiszen nevét az 1936-os berlini olimpiai bajnok Lőrincz Márton után kapta.

„Fiatalon eldöntöttem, ha

egyszer fiam lesz, a legendás birkózóról nevezem el. Szerencsére ebben partner volt a feleségem.

Érdekesség, hogy majdnem egy napon születtek: az olimpiai bajnok Lőrincz születésének dátuma hivatalosan 1911. 10. 28., ám egyes források szerint 23-án született; a fiam is erre a napra volt kiírva, végül egy nappal korábban érkezett" – mondta a Borsnak Lőrincz Tamás.

Lőrincz Tamás családja egy kisfiúval bővült Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bár bajnokvér csörgedezik a kis Marci ereiben – hiszen apukája világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, míg anyukája Eb-ezüstérmes –, mégsem szeretné azt a Szöcske becenevű birkózó, hogy fia a nyomdokaiba lépjen.

Lőrincz Tamás nem szeretné, hogy a fia birkózó legyen Forrás: Bors

„Nem arra céloztunk a horgolt válogatott rugdalózóval, hogy ezt a sportágat válassza. Sőt nem is igazán szeretném. Persze, ha ez lesz a vágya, akkor támogatni fogom

– tette hozzá Lőrincz, aki igyekszik mindenben párja segítségére lenni. – Vannak nehezebb és könnyebb éjszakáink, de szerencsére teljesen egészséges, és ez a legfontosabb. Elsősorban a fürdetésből és a pelenkázásból veszem ki a részem, valamint a nagylányommal is sok időt töltök."