Vágólapra másolva!
Nem mindennapi események játszódtak le a német másodosztályú bajnokság péntek esti mérkőzésén. A Holstein Kiel cserejátékosai a kapu mögött melegítettek, amikor jött a ritkán látott esemény, aminek a VfL Bochum csapata látta hasznát.

A 37. percben a Holstein Kiel 1-0-ra vezetett a Bundesliga II. hétvégi mérkőzésén, amikor a VfL Bochum kongói támadója, Silvére Ganvoula egy pocsék lövést eresztett meg a tizenhatoson kívülről. A labda elment keresztbe a kapu előtt, közvetlenül az alapvonalon melegítő kieli cserejátékosokhoz.

Ekkor jött a kb. évtizedenként egyszer előforduló eset. Az éppen a bemelegítést rutinszerűen végző Michael Eberwein úgy ért hozzá a labdához, hogy az még a vonalon volt. Vagyis mivel a labda nem hagyta el teljes terjedelmében a játékteret, ezért a játékvezető a VAR segítségét is igénybe véve tizenegyest ítélt, Eberweinnek pedig sárga lapot adott. A megítélt büntetőt Ganvoula értékesítette, és kiegyenlített.

Eberwein legnagyobb szerencséjére a Kiel a második félidőben ismét megszerezte a vezetést, és 2-1-re megnyerte a mérkőzést, így pontokban mérve nem lett következménye meggondolatlanságának.