Jelzett a szonda, megbüntették Szalai Ádámot

FC Schalke 04 - FSV Mainz 05 Sports soccer 1. Bundesliga Single Neutral Ádám Csaba Szalai (1. FSV Mainz 05)
Szalai Ádám remek gólpasszt adott a Köln ellen
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám Budapesten töltötte a hétvégét, egyik este pedig a családjával és a barátaival vacsorázott egy étteremben, ahol egy pohár bort is ivott. A Mainz légiósa ezután elektromos rollerrel indult haza, de pont rendőrökbe futott bele, akik nem kegyelmeztek a focistának.

Szalai Ádám egy Facebook-posztban tisztázta a történteket, mint írta, nem vette figyelembe, hogy Magyarországon zéró tolerancia van. A 31 éves csatár pénzbírásgot kapott, amit természetesen el is fogad.

Szalai Ádám remek gólpasszt adott a Köln ellen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/David Inderlied

„A szabad hétvégémet a családdal, barátokkal töltöttem. Az esti vacsora után elindultam haza egy a városban is bérelhető elektromos robogóval. Sajnos azt nem vettem figyelembe, hogy otthon zéró tolerancia van, ezért az egy pohár bor, amit elfogyasztottam, jelzett a szondán. Ilyen csekély mértéknél pénzbírságot kap az ember, amit természetesen elfogadtam, hibámat pedig megbántam. Sajnálom. Számomra meglepő hogy az igazoltatás információja miként derülhet ki?! Hogyan derülnek ki rendőrségi információk az egy napja történt ügyről ami eljárást nem eredményez?" – közölte Szalai Ádám.

A Mainz pénteken játszott a Köln ellen, ezért lehetett szabad a hétvégéje a csatárnak. Csapata 3-1-re nyert, Szalai Ádám végig a pályán volt, adott egy gólpasszt is.

Az 59-szeres válogatott játékos nyáron igazolt vissza Mainzba a Hoffenheimtől, eddig nyolc meccsen szerepelt, a magyar válogatott meccsein pedig alapembernek számít Marco Rossi csapatában.