Társoldalunk:

Profi hokis lett a Premier League legjobb kapusa

2019.10.10. 11:35

A Chelsea és az Arsenal korábbi legendás kapusa, az idény nyáron visszavonult Petr Cech leszerződött Guildford Phoenix csapatához, amely az angol negyedosztályban szerepel. Csakhogy ez nem egy foci, hanem egy hokicsapat.

A 37 éves kapus már gyerekkorában is kacérkodott a hokizással, de az édesapja nyomására inkább a focit választotta, mert a jégkorong felszerelések túl drágák voltak. Mivel Cech közel húsz évet futballozott a legmagasabb szinten, a felszerelések beszerzésére már biztosan nem lesz gondja, így megvalósíthatja élete álmát. 

Petr Cech, a Guildford Phoenix új kapusaForrás: Guildford Phoenix/Twitter

A cseh kapus élő legenda a Premier League-ben. A Chelsea-vel négy bajnoki címet, öt FA-kupát, három Ligakupát, egy Európa-ligát és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert. 2005-ben megválasztották a világ legjobb kapusának, ráadásul ő hozta le a legtöbb meccset kapott gól nélkül a Premier League-ben.

Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy a Phoenix-ben játszhatok, és végre megtapasztalhatom a mérkőzésélményt is - idézi a Guildford Phoenix honlapja a legendás kapust. - Remélem, segíthetek ennek a fiatal csapatnak, hogy elérje a kitűzött célját. Azon leszek, hogy a lehető legtöbb meccset megnyerjem, amikor játéklehetőséget kapok. Húszévnyi profi labdarúgás után csodálatos élmény lesz azt a játékot játszani, amit gyerekként imádtam" - tette hozzá Petr Cech, a 2017-ben alapított Guildford Phoenix legújabb szerzeménye.

Petr Cech-t 1998-ban lenyűgözte a cseh válogatott drámai győzelme a Japánban rendezett téli olimpián. Az időeltolódás miatt reggel rendezték a meccseket, ezért az olimpia ideje alatt az iskolából is kimaradt, csakhogy nézni tudja a meccseket.

A Guildford Phoenix edzője, a korábbi kiváló szlovák hokis, Milos Melicherik is izgatott a futball-legenda érkezése miatt.

Nagyon izgatottak vagyunk az érkezése miatt, és alig várjuk, hogy hétvégén élesben is bemutatkozzon. Keményen edz, és sokat javult azóta, hogy először láttam a jégen" - mondta a szlovák szakember.

Petr Cech csapata vasárnap fogadja a Swindon Wildcats csapatát.

A májusban visszavonult Petr Cech egyébként technikai tanácsadóként visszatért a Chelsea-hez, de az új munkája minden bizonnyal nem veszélyezteti a klubnál betöltött állását.