Vágólapra másolva!
Idén sporttörténelmi újdonsággal jelentkezik Magyarország legnagyobb kétnapos, nemzetközi multisport-fesztiválja, a Fitparádé. Buranits Ildikó tulajdonos bejelentése szerint ugyanis októberben,  már nemcsak, hogy kiosztanak hét IFBB profi kártyát a Fitparade Classic abszolút bajnokai között – ezzel lehet kijutni azokra a profi versenyekre, amelyeknek a győztese az amerikai Mr. Olympia versenyre szerez indulási jogot –, de két kategóriában profi versenyt is rendeznek.

"A tavalyi Fitparádén Magyarországon először rendeztek IFBB Pro kvalifikációs rendszerű versenyt, ahol hét profi kártyát lehetett megszerezni, és ebből négyet magyar sportoló tudott begyűjteni. De idén két kapu nyílt ki. Ebben az évben visszamegyünk oda, ahol 2004-ben voltunk, csak egy kicsit magasabb színvonalra emeljük azt. Az idei Fitparádén ugyanis profi testépítő- és profi bikiniverseny is lesz. Aki ott nyerni tud, az a Las Vegasban rendezendő, a fitneszsportok Forma-1-es versenyének nevezett Mr. Olympia versenyen indulhat. Soha ilyen közel nem volt még ez a lehetőség a magyar sportolók számára" – nyilatkozta Buranits Ildikó.

Idén is látványosnak ígérkezik a műsor Forrás: Origo

Hozzátette, miután kiderült, hogy ki szerezte meg a profi kártyát, a nyertes már aznap este elindulhat a profi versenyen a MOM Sportban.

"Nagyon nagy dolog készülődik a profi és a profi kvalifikációs vonalon, ennek a hivatalos bejelentésére várunk. Ez egy igazi jó, piaci versenyhelyzetet fog teremteni nagyon nagy másik eseményekkel. Az pedig, hogy a profi liga kinyitotta Open rendszerre a nevezést, bármelyik szövetségtől érkező versenyzőnek azonos esélyt biztosít. Szerintem erre szükség is van a sportolók érdekében" – fogalmazott a promóter, hozzátéve, hogy az ülőhelyek nagyon limitáltak, néhány száz jegyet tudnak csak értékesíteni az új kialakítás miatt az idei rendezvényre.

A 17. Fitparádét október 12-13-án rendezik a budapesti MOM Sportban.