A világ legjobbjai érkeznek Budapestre az első World Urban Gamesre

World Urban Games
Kosarazni mindenhol lehet
Vágólapra másolva!
A 2020-as tokiói és a 2024-es párizsi olimpián bemutatkozó sportágak, és azok éremesélyes sportolói érkeznek szeptember 13. és 15. között Budapestre, az első World Urban Games-re, az utcai sportok világjátékára. A versenyprogramok során a hat sportágában induló világklasszisoknak szurkolhatnak a nézők, míg a pályán kívül koncertek várják őket. Valamennyi program ingyenes lesz.

Idén először rendezi meg a GAISF (Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége) a World Urban Games-t (WUG), amelynek lebonyolítására 50 város jelentkezett. Barcelonát, Los Angelest és Tokiót is megelőzve végül Budapest programja bizonyult a legalkalmasabbnak, hogy egy új, elsősorban fiatalokhoz szóló világeseménynek házigazdája legyen.

A versenyzők hat sportágban bizonyíthatnak: 3x3 kosárlabdában, BMX freestyle-ban, breaktáncban, parkourben, inline görkorcsolyában és repülő korong (azaz frizbi) freestyle-ban. Emellett bemutatósportként a laser run és az evezős ergométer is helyet kap a programban.

Kosarazni mindenhol lehet Forrás: WUG Budapest

A World Urban Games nem csak egy világverseny, hanem egy ingyenesen látogatható, háromnapos sport- és zenei fesztivál, amely a fiatalok számára kínál lehetőséget, hogy testközelből drukkolhassanak az utcai sportok sztárjainak,

és akár a saját tudásukat is próbára tehetik a vendégek által is használható egységekben.

Az egyes versenyszámok között nemzetközi és hazai zenei előadók színesítik az eseményt és teszik fesztiválhangulatúvá szeptember második hétvégéjét.

Egy BMX-szel bármilyen trükköt meg lehet csinálni Forrás: Gergo_Palmai_Photographer/Gergo Palmai

A WUG szeptember 13-14-15-én várja az érdeklődőket Budapesten, a Nagyvásártelepnél, a Budapest Parkkal szemben.

Szeptember 13-án, pénteken Deniz, illetve a Follow the Flow, szombaton a Hősök és a Cloud9+ segít a versenyek utáni lazulásban, míg vasárnap érkezik az AWS és a BSW, valamint a világsztár rapper, Talib Kweli. Érdemes a WUG Facebook- és Instagram-oldalát is követni, hiszen a világverseny szervezőcsapata még számos meglepetést és egyéb sztárfellépőt is ígér a rendezvényre.

A frizbi ma már nem csak játék Forrás: WGU Budapest

A szervezők egy jótanáccsal is szolgálnak, nevezetesen, hogy a gördeszkáját, körkoriját vagy éppen BMX-ét senki ne hagyja otthon!