Jégbe zárva töltött több mint két órát egy osztrák extrémsportoló

record Horizontal
Austrian ice swimmer Josef Koeberl stands in a box filled with ice cubes during his world record attempt of "Longest Duration Full Body Contact With Ice" in Vienna, Austria, on August 10, 2019. (Photo by HERBERT NEUBAUER / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Egy jéggel töltött üvegkabinban állt több mint két órán át Josef Köberl osztrák extrémsportoló.

A téli jeges vizekben való úszásáról közismert, állóképességét a végletekig próbálgató Köberl a bécsi főpályaudvar előtt szombaton felállított mintegy két méter magas üvegkabinba fürdőnadrágban állt be, segítői töltötték fel jégkockákkal az átlátszó kabint, a jég a férfi álláig ért.

Két óra, nyolc perc és 47 másodperc után jött ki a kabinból, amivel új Guinness-rekordot állított fel. Az előző hasonló kísérlet egy óra 53 perc és 10 másodpercig tartott.

Josef Köber jókedvűen tekintget a hatalmas fagyasztóban Forrás: AFP/Herbert Neubauer

"Teljesen jól vagyok (...), nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni. Most majd felveszek egy zoknit" – mondta nevetve, amint kilépett kabinból.

Testhőmérséklete 34,3 Celsius-fokra hűlt le, majdnem ugyanannyi volt, mint az árnyékban mért 34 Celsius-fokos bécsi hőmérséklet. A téren álló 24 Celsius-fokos mentőautóban alaposan kivizsgálták és felmelegítették a sportolót.

Köberl azt is tervezi, hogy hosszában végigúszik a Dunán és a Níluson.