Vágólapra másolva!
Több mint kétezren evezték át a Balatont szombaton a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendezvényén. A Fonyód és Badacsony közötti mintegy kilenc kilométeres távot surfkajakkal, kenuval, SUP-val és sárkányhajóval is megtették a résztvevők. A kiváló hangulatú tömegsportrendezvényen bárki elindulhatott, és együtt evezhetett több olimpiai és világbajnokkal, például Szabó Gabriellával, Dombi Rudolffal, Hegedüs Róberttel vagy Boros Gergellyel.

A szervezők sok újítással készültek, hogy minél gördülékenyebben menjen a nevezés és a vízreszállás. Berényi Péter, az esemény főszervezője kiemelte, hogy a tavalyinál jóval többen indultak el, ezért is kellett mindent tűpontosan megszervezni. „Már az előnevezésben látszott, hogy nagy az érdeklődés, és ezt a részvételi számot igazolták. Közel 900 hajó, több mint 2000 fő vett részt az átevezésen, ez közel 30 százalékos növekedés a tavalyihoz képest. A legtöbben már a reggeli rajtnál ott voltak, 10 órára megtelt a víz, 11-re az evezők nagy része már vízen volt. Nagyon örülök neki, hogy ilyen kiválóan sikerült a második Balaton-átevezés, jövőre is várunk mindenkit Fonyódra!" – idézi a főszervezőt a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapja.

Ami a profikat illeti: a surfkajakosok vegyespáros-versenyét, például 42 perces idővel a háromszoros olimpiai bajnok, Szabó Gabriella és a többszörös világbajnok Hegedűs Róbert alkotta kettős nyerte.

De vízre szállt London olimpiai bajnoka, Dombi Rudolf is, aki a Budapesti Kajak-Kenu Szövetség elnökével, Bácskai Jánossal vágott neki a távnak, illetve az MKKSZ szakmai igazgatója, a korábbi világbajnok kajakos, Boros Gergely is próbára tette magát.

Szimbolikus volt a Schmidt Gábor, Csampa Zsolt páros indulása is. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség is világbajnokságot rendez az idén hazánkban, a két szervező bizottság szorosan együttműködik, a két szervezet elnöke tehát eddig képletesen, most pedig már ténylegesen is egy hajóban evezett.