Vágólapra másolva!
Június 11-én a Forbes magazin kiadta a szokásos, sportolókból összeállított top100-as kereseti listát. 2019-ben új "bajnokot" köszönthetünk, Lionel Messi ugyanis először végzett az élen, miután Floyd Mayweather Jr. nyugdíjba vonult, és már csak haknimeccseket vállal. A képzeletbeli dobogóra két másik klasszis focista, Cristiano Ronaldo, valamint Neymar fért fel.

Messi idei bruttó összbevétele 127 millió dollár, amelyből 92 milliót tesz ki a szerződése, 35-öt pedig különböző reklámokból és szponzori díjakból szedett össze. Ronaldónak "be kell érnie" 109 millióval (65+44-es eloszlásban), Neymar pedig ott van mögötte szorosan 105-tel (75+30).

Rajtuk kívül senki nem mondhatja el magáról, hogy több mint 100 milliót kasszírozott volna, a negyedik helyen a DAZN streaming oldal arca, a bokszoló Canelo Alvarez áll, aki Messihez hasonlóan szintén 92 milliót kap meg idén a 365 milliós, négyéves megaszerződéséből, viszont "csak" két millió jut neki a reklámokból. A mögötte álló Roger Federernél pont fordított az arány, a svájci klasszis 7,4 milliót ütögetett össze magának a teniszpályán, de szponzori bevételekből összesen 86 millió dollárt akasztott le.

Egyikőjük sem száraz kenyéren él Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Valeriano Di Domenico

Az első tízbe még két amerikaifocista, Russell Wilson (80,5+9) és Aaron Rorgers (80,3+9), valamint három kosaras, név szerint LeBron James (36+53), Steph Curry (37,8+42), és Kevin Durant (30,4+35) került be.

A teljes listán egyetlen nő található, Serena Williams 29,2 millió dollárral a 63. legtöbbet kereste idén a sportolók közül.

A Forbes 1990 óta készíti el a legjobban kereső sportolók éves listáját, és az idei az első alkalom, amikor a képzeletbeli dobogó mindhárom fokán labdarúgó áll.

Messi csupán a negyedik listavezető az elmúlt 19 évben, ugyanis az előző 18 esztendőben csak az amerikai golfozó Tiger Woods (12-szer), honfitársa, a profi ökölvívó Floyd Mayweather (4), valamint Cristiano Ronaldo (2) állt a kereseti rangsor élén.

A legjobban fizetett száz sportoló az elmúlt egy évben összesen négymilliárd dollárt keresett, ez öt százalékkal több, mint az előző esztendőben. A listán tíz sportág képviselői szerepelnek 25 országból, a kosárlabdázók 35, az amerikaiak pedig 62 fővel a legdominánsabbak.