45 évesen érettségizik a 35-szörös válogatott magyar focista

Dombi Tibor magyar labdarúgó, DVSC-TEVA
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott és a Debrecen korábbi labdarúgója, Dombi Tibor 45 évesen ugrott neki az érettséginek - írja a Blikk.

Dombi Tibor azért ült újra az iskolapadba, mert szeretné megszerezni az UEFA A licences edzői képesítését, ehhez pedig érettségi is kell.

"Nem akarom túldramatizálni, de ez nehéz volt, még ha nem is diplomáért küzdök, hanem érettségiért. Mindenki azt mondta, hogy az idei feladatok keményebbek voltak a korábbiaknál. Teszteltem a tudásomat a tavalyi és a tavalyelőtti példákkal, azok könnyebben mentek. Bent voltam három órát, majd meglátjuk, hogyan sikerült – mondta a Blikknek kedden a matematika-fealdatokról.

Dombi Tibor a pályán is nagy haros volt, ezzel a feladattal is megküzd Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Amikor az ismerőseim hallották, hogy érettségizni akarok, volt, aki azt tanácsolta, inkább „vegyem meg" magamnak a papírt – mesélte nevetve. – Miután elkezdtem az iskolát, azt reméltem, könnyű lesz. Hát, nem lett az. Ha nem is látástól vakulásig, de sokat kellett készülnöm. Szerencsére Janka, a barátnőm megmutatta, hogyan tanuljak, így könnyebb a dolgom, és a tanárok is nagyon jóindulatúak, segítőkészek."

A Debrecennel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is szerepelt Dombi Tibor fiatalon szakmunkásképzőbe járt és a hentes szakmát szerezte meg. Az érettségihez szükséges harminchat vizsgát egy év alatt teljesítette, miközben edzőképzésre jár és a Debrecen U19-es csapatának a másodedzője.

Dombi Tibor hétvégén sem pihenhet, Jakab Viktorral az UltraBalaton versenyen indul, ketten együtt 221 kilométert tesznek majd meg.