Tokió 2020:Több döntőt helyi idő szerint délelőtt rendeznek

Tokyo, Olimpia
Több nőnek jut szerep a 2020-as tokiói nyári játékokon, de csökken a versenyzők száma
Vágólapra másolva!
Jó néhány versenyszám - úszásban mindegyik, néhány atlétikai verseny, illetve a kosárlabda és a strandröplabda - döntői helyi idő szerint délelőtt lesznek, vagy délelőtt kezdődnek a jövő nyári tokiói olimpián.

A szervezőbizottság az ötkarikás játékok alatt várható nagy meleggel, valamint az amerikai televíziós közvetítésekkel indokolta a döntést.
"Sok szempontot figyelembe kellett vennünk a menetrend kialakításakor: egyeztettünk a nemzetközi szövetségekkel, figyeltünk a nemek szerinti egyenlőségre, illetve arra is, melyik sportág mennyire népszerű Japánban és világszerte" - áll a kommünikében.

A szervezők hozzátették: bár sok eseményt a közvetítési jogokért rengeteg pénzt fizető amerikai tévétársaságok számára főműsoridőben rendeznek, bíznak abban, hogy a délelőtti időpontok ellenére a helyszínen is telt ház előtt zajlanak majd a versenyek.

A változtatás a kosár- és strandröplabda fináléi mellett az úszóversenyeket, valamint kilenc atlétikai számot (férfi és női súlylökés, férfi és női távolugrás, férfi és női 400 m gát, férfi 110 m gát, női 100 m gát, férfi hármasugrás) érint a már korábban bejelentett gyalogláson és maratonfutáson kívül.
A jegyárusítás első köre jövő hónapban kezdődik.
A tokiói nyári olimpiát 2020. július 24. és augusztus 9. között rendezik: a japán fővárosban 33 sportág 339 versenyét bonyolítják le. Az első olimpiai bajnokot a nők 10 méteres légpuskás számában hirdetik majd ki július 25-én.
A legtöbb aranyérem, szám szerint 30, augusztus 8-án talál majd gazdára.