Vágólapra másolva!
Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 2019. április 5-7-ig első alkalommal rendezte meg a Győztesek Versenyét Kiskőrösön. 

Olyan 7-16 év közötti gyerekek vehettek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A gyerekek öt sportágban mérhették össze az erejüket: lövészetben, úszásban, futásban, sakkban és asztaliteniszben.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány húsz éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket, családjaikat és a kezelésüket végző kórházi osztályokat. Tíz éve vesznek részt minden nyáron Moszkvában a Győztesek versenyén, amelynek szervezői a meghívott országok alapítványait is hasonló verseny megrendezésére ösztönzik a saját országukban.

Az asztalitenisz-versenyt Mátyus Zoltán, a Soltvadkerti FC vezetője és lánya, Mátyus Eszter vezette le. Két korcsoportban indultak a gyerekek, nagy küzdelemben, hosszú mérkőzések után alakult ki a végeredmény. A 7-11 éves korcsoportban Kovács Ádám győzött, a 12-16 éves korosztályban pedig Szokolics Sára, a Dunaharaszti MTK igazolt játékosa. A dobogósok örömét fokozta, hogy ők és kísérőik belépőt is nyertek a budapesti asztalitenisz-világbajnokságra. A MOATSZ 12 jegyet ajánlott fel ebből az alkalomból.

7-11 évesek
I. helyezett: Kovács Ádám
II. helyezett: Kiss Máté
III. helyezett: Nagy Laura Luca

12-16 évesek
I. helyezett: Szokolics Sára
II. helyezett: Kovács Kevin Attila
III. helyezett: Fekete Milán