Meztelenül várja a vb-rajtot a holland gyorskorcsolyázó lány

Sskate Horizontal
Netherlands' Lara van Ruijven competes in the women's 1,000m short track speed skating heat event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 20, 2018. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland Lara van Ruijven egy több mint jól sikerült fotóval ágyaz meg a pénteken kezdődő szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság forró hangulatának.

A 2018-as téli olimpián Phjongcshangban a holland női váltóval bronzérmes, majd rá egy hónapra a montréali világbajnokságon ugyancsak a stafétával ezüstérmet nyerő Lara van Ruijven a Helden magazin kérésére vált meg a ruháitól. A képet pedig azzal a szöveggel kommentálta, hogy "mert a ruhák túl vannak értékelve". Jelen esetben nem tudunk vele vitatkozni:

A szófiai rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság péntektől vasárnapig tart. A három egyéni szám (500, 1000 és 1500 méter) mellett női (3000 méter) és férfi váltóban (5000), valamint összetettben avatnak bajnokot a szezon utolsó versenyén.

Hogy mi újság a magyar csapat környékén, milyen előjelekkel várják a vébét a mieink, arról ebben a cikkben írtunk bővebben csütörtökön:

Liu Shaolin Sándor megtenné a vb-ranglétra csúcsára vezető utolsó lépést

Szokásos módon, a világbajnoksággal zárul a 2018-19-es rövidpályás gyorskorcsolya-szezon. A szófiai eseményen egy sikeres idényre kerülhet fel a korona, de mindenki csak óvatosan penget optimista húrokat. A mezőny szokás szerint bivalyerős, a sportolók pedig már igencsak érzik a mögöttük lévő hét hónap fáradtságát. Nem Bulgária az első gondolatunk, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyáról hallunk.