Társoldalunk:

Hatalmas sztárparádét kínál az idei Vizesgála

2018.11.08. 17:59

November 25-én a tavalyi évhez hasonlóan ismét összegyűlnek a vízi sportok hazai klasszisai, hogy egy lehengerlő showműsor keretében csillogtassák meg tudásuk legjavát. A Vizesgálának ezúttal a rangos világversenyek helyszíneként szolgáló Duna Aréna ad otthon. Az idei rendezvényen a sportbarátok több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok produkcióját láthatják.

Hamarosan véglegesedik a Vizesgálán szereplő sztársportolók hosszú névsora – az viszont már biztos, hogy a legnagyobbak ott lesznek az Aréna medencéjében. Sok más nagyágyú mellett találkozhat a közönség Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval, Kozák Danuta ötszörös és Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszóval, Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázóval, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókkal, illetve Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszóval. A műsorszámok között csillagszóróúszás, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató, SUP bemutató, kajakpóló-mérkőzés, sárkányhajó-bemutató és vízilabdameccs is szerepel, illetve fellépnek a világhírű Rippel fivérek.

Szabó Gabriella ezúttal is meghódítja kajakjával a medencétForrás: Vizesgála

A Vizesgálán ezúttal nem csak a sztárok vehetik birtokba a medencét: a showműsor előtt egy úszóversenyre is sor kerül, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A távok teljesítésével Ötpróba-pontok szerezhetők. (Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, kb. 20.000 tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók a rendszeres sportolás jutalmaként pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.)

Az úszóversenyre nevezők részt vehetnek egy ingyenes kardiológiai szűrésen is, melyet dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végez el.

Egykori és jelenlegi pólóklasszisokkal is lehet majd találkozni a Duna ArénábanForrás: Vizesgála

A Vizesgála szervezői ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a rendszeres sportorvosi vizsgálatok jelentőségére. Hogy ez mennyire fontos téma, azt éppen Dr. Merkely Béla bizonyította be néhány évvel ezelőtt, amikor Szivós Márton világbajnok vízilabdázó életét sikerült megmentenie egy gyors beavatkozással. Neki köszönhetően Szivós az idei Vizesgálára már makkegészségesen érkezik.