Két év börtönt kapott a halálos pofonért a Millwall-szurkoló

Horizontal
Millwall fans wait for the match to start ahead of the English FA Cup quarter-final football match between Tottenham Hotspur and Millwall at White Hart Lane in London, on March 12, 2017. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Egy leicesteri bíróság két év börtönre ítélete azt a Millwall-szurkolót, aki 2017 nyarán megütött egy nottinghami drukkert, aki nem sokkal később meghalt.

Az eset a Forest és a Millwall 2017. augusztus 4-i bajnoki mérkőzése után történt, amikor Andrew Lewis egy parkolóban megütött egy hazai drukkert, aki a londoniak legnagyobb riválisának, a West Hamnek a nevét kiabálta felé. A sértett, Paul O'Donnell rövid kórházi ápolás után ugyan hazatérhetett, ám két héttel később meghalt. A boncolás kimutatta, hogy koponyatörése és agyi bevérzése volt.

Azt ugyanakkor az orvosok nem jelentették ki, hogy a haláleset egyenes következménye volt az ütésnek, így az 50 éves Lewist nem emberölésért ítéltek el (amiért könnyen kaphatott volna életfogytiglani büntetést is), csupán súlyos testi sértésért. A bíró indoklása szerint a sértésre adott válasza egyszerre volt "teljesen fölösleges és roppant agresszív egy olyan emberrel szemben, aki az adott pillanatban védtelen volt, miután másfelé nézett" – írja tudósításában a BBC.