Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Bundesligában remeklő Hertha BSC futballcsapatának edzője az első hívó szóra segített, amikor a világbajnok öttusázó, Kasza Róbert nem gyógyuló sérülése miatt megkeresték Budapestről.

A combhajlítóizom sérülésével hónapok óta bajlódó, ezért az Európa- és a világbajnokságot is kihagyni kényszerülő Kasza Róbertet szerdán vizsgálja meg Dárdai Pál berlini csapatának egyik orvosspecialistája vizsgálja, egy másik szakember pedig szükség esetén később kisebb műtét végrehajtására is készen áll – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Kasza Róbert hamarosan újra célba veheti a világbajnoki dobogó legfelső fokát Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A háromszoros világbajnok öttusázó hónapok óta bajlódik a makacs sérüléssel, és hiába jár kórházról kórházra, orvsótl orvosig, illetve hiába nyilvánították már gyógyultnak, terhelésre továbbra is fáj a sérült testrész. Ezért döntött úgy Martinek János szövetségi kapitány, hogy külföldről kér segítséget.

"Arra jutottunk a szövetségben, hogy talán egy labdarúgókkal foglalkozó orvoshoz kellene fordulni – nem feltétlenül egy magyarhoz –, aki hétről hétre találkozik sérült játékosokkal, és közülük néhányat elképesztően rövid idő alatt talpra is tud állítani. „Közfelkiáltással" döntöttünk úgy, hogy Dárdai Páltól kérünk segítséget, és gyorsan kiderült, hogy a legjobb helyen kopogtattunk" – mondta el Martinek, akinek Berlinbe küldött e-mailjére azonnal jött a válasz, és Dárdai már intézte is a helyet és az időpontot, hogy soron kívül kivizsgálhassák a kiváló öttusázót, amint megérkezik a német fővárosba.