Vágólapra másolva!
Újabb tetoválásokkal gazdagodott olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyaváltónk sztárja, Liu Shaolin Sándor. A sportoló odavan a tetkókért, s „kollekciója" nemrégiben bővült: immár egy korona és egy világítótorony is díszíti a bal karját. Mindkettő egyedi stílusú, saját ötleten alapul.

„Olyan ez, mint amikor könyökölsz az iskolapadban, majd elkezdesz rajzolgatni a matekfüzetedbe. Amolyan kis vázlat" – árulta el a Blikknek a bőrére felkerült korona eredetéről Liu.

Liu Shaolin Sándor újabb tetkót varratott magára Forrás: Fiák Blanka/Blikk

A testén látható számtalan motívum természetesen komolyabb üzenettel is bír.

„A tetoválásaimmal motiválni szeretném magamat és másokat is. A világítótorony például azért készült, mert jelzi az utat, hogy merre kell menni. Én is utat akarok mutatni, tulajdonképpen ez az üzenete az ábrának" – árulta el a pjongcsangi játékokon váltóban az öccsével, Liu Shaoanggal, valamint Knoch Viktorral és Burján Csabával aranyérmet szerző Liu Shaolin.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oh BOY.

Liu Shaolin (@shaolinliu) által megosztott bejegyzés,

A világ- és Európa-bajnok sportoló 2014 óta „gyűjtögeti" a tetkókat. Kezdésként a Szocsiban rendezett téli olimpia után varratta magára a festőművész édesapja által tervezett öt karikát, majd ezt követték az újabb és újabb ábrák. Ilyen a négy kínai írásjel – amelynek jelentése, hogy „fájdalom nélkül nincs haszon" –, az erőt szimbolizáló oroszlán, a tesójával közösen varratott nap, csillag és hold, valamint az ismert tetoválóművész, Bercsényi Balázs által készített sas.