Vágólapra másolva!
A Kosárlabdázás Napján a sportág minden formája és annak számos képviselője kiveszi a részét az ünneplésből, nem lesz ez másként az akrobatikus kosárlabdázókkal sem. A világhírű Face Team részvételével szervezett nemzetközi verseny pedig egészen biztosan a nap egyik leglátványosabb eseménye lesz.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 22-én, szombaton hatodik alkalommal rendezik meg a Kosárlabdázás Napját. Az ország megannyi pontját rengeteg eseménybe lehet bekapcsolódni, melyek közül csak az egyik, de kétség kívül a leglátványosabbnak ígérkező lesz a BuDUNKPest II. Akrobatikus Kosárlabda Kupa, melyet a szombaton 13 órától a Hősök terén rendeznek meg.

És ez csak egy mutatvány a sok közül Forrás: BuDUNKPest

Az akrobatikus kosárlabdázását talán már senkinek nem kell bemutatni, ahogy a show elemekkel gazdagon fűszerezett sportág világszerte ismert és elismert, a Britain's Got Talent tehetségkutató zsűrijét és közönségét is meghódító magyar csapatot, a Face Teamet sem, akik szlovén sporttársaikkal 2016-ban lefektették a sportág szabályait, így a Hősök terén már "mérhető" formában küzdenek meg egymással a csapatok.

Akcióban a Face Team Forrás: Face Team

Két kategóriában összesen nyolc akrobatikus kosárlabda csapat mérkőzik meg egymással egy parádés, közönségszórakoztató showban. A két évvel ezelőtti BuDUNKpest eseményen a szlovén Dunking Devils hódította el a trófeát, de az Amerikai Egyesült Államok válogatottja és a magyar csapatok is trónfosztásra készülnek.

Összefoglaló a 2016-os eseményről:

Az esemény ingyenesen látogatható, és már a péntek délutáni (14 órától) nyilvános edzésen is elcsíphetőek a csapatok, illetve ízelítőt kaphatunk a szombati show-ból. A gálára ellátogat amerikából az a Jerry L. Burrel is, aki az Egyesült Államokban létrehozta a mára legnagyobbá vált akrobatikus kosárlabda csapatot, az Acrodunk-ot.

A BuDUNKPest programja:
13:00 BuDUNKpest megnyitó
13:10 Akrobatikus kosárlabda - Amatőr kategória, Face Team Youngsters
13:25 Akrobatikus kosárlabda - Amatőr kategória, Dunking Devils Academy 1.
13:40 Akrobatikus kosárlabda - Amatőr kategória, Dunking Devils Academy 2.
13:55 Akrobatikus kosárlabda - Amatőr kategória, Face Team Győri Akadémia
14:05 New Dance World hip-hop tánc bemutató
14:15 Akrobatikus Kosárlabda - Profi kategória, Face Team
14:25 Face Team freestyle show
14:30 Akrobatikus Kosárlabda - Profi kategória, Lords of Gravity
14:40 Face Team freestyle show
14:45 Akrobatikus Kosárlabda - Profi kategória, USA Dunk
14:55 Face Team freestyle show
15:00 Akrobatikus Kosárlabda - Profi kategória, Dunking Devils
15:10 Sick 7Crew break tánc show
15:20 Nemzetközi Akrobatikus Zsákoló verseny
15:50 Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa + Zsákoló verseny eredményhirdetés