Vágólapra másolva!
Bár az uszodában nyílt titok, az egyszerű szemlélőnek fel sem tűnne, hogy Hosszú Katinka és Dudás Dániel egy párt alkot. Pedig remekül megvannak, aminek köze lehet ahhoz, hogy a háromszoros olimpiai bajnok eredményei újra kezdik az egy évvel ezelőtti Katinkát idézni.

„Nyílt titok az uszodában, hogy együtt vannak. Ám a nyilvánosság előtt nem vállalják fel a szerelmüket. Nem láttam még, hogy kézen fogva sétálnak a medence partján vagy nyíltan megcsókolják egymást, de még puszit sem adnak a másiknak. Mégis szikrázik körülöttük a levegő” – idéz egy neve elhallgatását kérő uszodai forrást a Bors.

Újra bajnoki formában:

Az említett forrás szerint Hosszú Katinka új edzőjének, Petrov Árpádnak a szerepe is rendkívül fontos abban, hogy a bajnoknő kezd visszatalálni ahhoz a formájához, amivel éveken át elkápráztatta a világot, de a formajavuláshoz biztosan köze van annak is, hogy kiegyensúlyozott lett a magánélete is.

Hosszú Katinka az úszó világkupa-sorozat első, kazanyi állomásán tizenegy éremmel (öt arany, három-három ezüst és bronz) zárta a sorozat első hétvégéjét, és a harmadik helyen áll az összetett pontversenyben. Dudásnak sem lehet oka panaszra: 1500 méter gyorson megszerezte első világkupaérmét (egy bronzot), majd Katinkával, Jakabos Zsuzsával és Verrasztó Dáviddal ezüstérmes lett a 4x100-as mixed vegyes váltó tagjaként.

Az úszók vk-sorozata szerdától péntekig Dohában folytatódik, majd következik az úgynevezett második klaszter, melynek az egyik állomása Budapest lesz, ahol október 4-6. között randevúznak a világ legjobb úszói a Duna Arénában.