Nemcsak Westeros, hanem a világ legerősebb embere a Hegy

weightlifting Horizontal
Hafthor Julius Bjornsson of Iceland rests before the Max Overhead competition of the 2018 World’s Strongest Man in Manila on May 5, 2018. / AFP PHOTO / NOEL CELIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A méltán népszerű tévésorozatban, a Trónok harcában szereplő izlandi óriás, Hafthor Júlíus Björnsson nemcsak szerepe szerint az ismert világ legerősebb embere, hanem a valóságban is.

A fantasy sorozatban a királynő kegyetlen testőrét, a csak Hegy néven emlegetett Gregor Clegane-t alakító izlandi színész és erőemelő, Hafthor Júlíus Björnsson három második és ugyanennyi harmadik helyezés után nyerte meg a Világ Legerősebb Embere versenyt, melynek döntőjét a Fülöp-szigeteken rendezték a hétvégén.

A versenyszámok ezúttal is a jól ismert megpróbáltatások voltak, úgy mint autók emelgetése, kamionok elhúzása és minél nehezebb, egyúttal minél kényelmetlenebb dolgok cipelése.

A 206 centi magas, nagyjából 190 kilogramm versenysúlyú, juniorként még válogatott kosárlabdázó Björnsson tovább öregbítette Izland hírnevét a sorozatban: az egyaránt négyszeres győztes Jon Pall Sigmarsson és Magnus Ver Magnusson (Björnsson mentora) után ő a harmadik izlandi győztes, egyúttal a kilencedik elsőséget szerezte a szigetnek.