Senkinek nem tűnt fel a világ legszabálytalanabb bedobása

Horizontal
Brighton's Spanish defender Bruno Saltor (L) takes a throw in during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Stoke City at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on November 20, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó játéknapján olyan dolog történt, amit még sokat megélt futballdrukkerek sem nagyon láttak.

A Championship utolsó, 46. fordulójának egyik legfontosabb mérkőzésén, az automatikus feljutást jelentő második helyről döntő Cardiff City–Reading (0-0) mérkőzésen az első félidő hajrájában a vendégek jutottak bedobáshoz. Az egyik Reading-játékos vette kézbe a labdát, majd annak rendje és módja szerint be is állt a vonal mögé, majd szabályos mozdulattal bedobta a labdát.

Csak, ha jobban megnézzük a felvételt, akkor nem nehéz észrevenni, hogy a Reading-játékos nem az oldalvonal mögött állt meg, hanem ott, ahol a stadion tetejének árnyéka véget ért, ami egy jó három-négy méterrel bentebb van, mint az oldalvonal. A szándékos turpisságot kizárnánk, azon viszont csodálkozunk, hogy sem a játékvezetőnek, sem a partjelzőnek, sem a pályán lévő játékosoknak nem tűnt fel a tévedés.

A legérdekesebb ezek közül a partjelző, aki elvileg az oldalvonalon áll: tényleg nem tűnt fel neki, hogy nincs egyvonalban a bedobást elvégző játékossal? Ezek szerint tényleg nem.