Bemutatták a tokiói olimpia kabalafiguráit

Tokyo 2020 Unveils Mascots School students celebrate Tokyo 2020 OLYMPIC GAMES official mascots Tokyo Elementary school students designs
School students celebrate with paper fans showing Tokyo 2020 Olympic Games official mascots at the Hoyonomori Gakuen School in Tokyo, Japan, 28 February 2018. Elementary school students from 16,000 schools accross the country elected the winning mascots from three different designs (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Bemutatták a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia kabaláját, a két futurisztikus, égnek álló fülű figurát japán iskolások választották ki a jelöltek közül.

A prezentációt egy tokiói gimnáziumban tartották, lelkes diákok előtt. A két figurának egyelőre nincs neve, de azt már lehet tudni, hogy a kék színű lesz az olimpia, a rózsaszín pedig - amelyet a cseresznyevirág inspirált - a paralimpia kabalája.

A kék lesz az olimpia, a rózsaszín a paralimpia jelképe "Forrás: NurPhoto/Alessandro Di Ciommo/NurPhoto/Alessandro Di Ciommo "

A szervezőbizottsághoz tavaly több mint 2000 pályamunka érkezett be az ország minden részéről, ezek közül decemberben három páros került a végső listára, amelyről aztán a gyerekek - 16 000 japán általános iskola több mint 200 ezer osztálya, egy-egy szavazattal - kiválasztották a nekik leginkább tetszőt.

A győztes pályamunkák és megálmodójuk Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Miho Takahashi

A győztes figurapáros - amely a tervező és illusztrátor Tanigucsi Rio munkája - a voksok több mint felét begyűjtve, fölényesen lett befutó.

A szervezőbizottság illetékese azt mondta: a kabalákat még idén elnevezik.