David Beckham megint meglepte rajongóit

Horizontal PORTRAIT FOOTBALL MATCH STRIPPED TO THE WAIST APPLAUSE TATTOO
David Beckham leaves the field after his team the LA Galaxy was defeated 2-0 by the New York Red Bulls at the Home Depot Stadium in Carson, Los Angeles on September 24, 2010. David Beckham said on Thursday he will sue an American weekly magazine that published allegations that the former England captain had slept with a prostitute. Beckham's legal representatives said in a statement that the claims were "completely untrue and totally ridiculous, as the magazine was clearly told before publication". "Sadly we live in a world where a magazine can print lies and believe they can get away with it." AFP PHOTO/Mark RALSTON / AFP PHOTO / MARK RALSTON
Vágólapra másolva!
David Beckham egykori brit futballsztár a malária elleni küzdelem új brit kampányfilmjében szerepel.

A kampányt "A maláriának pusztulnia kell - hogy milliók élhessenek" szlogennel hirdette meg a Malaria No More UK brit közhasznú szervezet. Beckham a vezetőség tagjaként és a UNICEF jószolgálati nagyköveteként csatlakozott a kezdeményezéshez.

A rövidfilmben Beckham egy üvegdobozban áll, amelyet kívülről szép lassan ellepnek a moszkitók. A látványos bemutató arra utal, hogy a malária terjedéséért a fertőzést a véráramba eljuttató szúnyogok a felelősek.

A videó arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben vannak, akik védetten élnek, a Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint évente mintegy 445 ezer ember halálát okozza a malária.

"Ez teljességgel elfogadhatatlan"

- fogalmazott közleményében Beckham.

A maláriának pusztulnia kell című kampány elsősorban a Brit Nemzetközösség vezetőit célozza meg üzenetével, hogy a Nagy-Britanniát és egykori gyarmatait magában foglaló országcsoport mindent kövessen el a halálos betegség megszűntetésére.

David Beckham már többször is kampányolt jó ügyek mellett Forrás: AFP/Mark Ralston

Az Egészségügyi Világszervezet tavaly figyelmeztetett rá, hogy a malária visszaszorítása elleni küzdelem lelassult, mivel jelentősen csökkent pénzügyi támogatása, és sokan már úgy gondolták, hogy a betegség nem is jelent akkora fenyegetést.

A WHO legutóbbi maláriajelentése szerint 2016-ban 91 országban 216 millió ember fertőződött meg malária-vírussal, tehát az előző évihez képest 5 millióval nőtt az esetek száma. A malária halálos áldozatai túlnyomó többségben a Szaharától délre fekvő afrikai térségben élő 5 éven aluli gyermekek voltak.