Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club Magyarországon elsőként egyesületen belül létrehozta saját Fair Play Bizottságát, mely idén első alkalommal adta át a Fradi Fair Play Díjakat.

Az Elek Gyula Arénában csütörtökön este megtartott eseményen több ferencvárosi vezető mellett rengeteg leendő kis bajnok volt ott a lelátón, akik boldogan énekelték el a rendezvény elején a Fradi indulót a Groupama Aréna szpíkerével, Szaszával karöltve.

Nyíri Zoltán operatív igazgató megnyitó beszéde után bemutatkoztak a Fradi Fair Play bizottság tagja, többek között dr. Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó, Bácsi Péter, világ- és Európa-bajnok birkózó, Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, vagy éppen Sass Sándor erőemelő paralimpikon.

Gyarmati Andrea és Bácsi Péter is köszöntötte a jelenlévőket, majd a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Kamuti Jenő szólt a megjelentekhez.

A klub két kategóriában hirdetett győztest:

Az Igazi Zöld-Fehér Hős kategóriában olyan ferencvárosi sportoló lehetett a díjazott, aki az évben vagy a szezon folyamán különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot.

A nyolcéves Patlók Olivér lett az "Igazi Zöld-Fehér Hős" Forrás: Koncz Márton

A díjat Patlók Olivér, 8 éves úszó kapta, aki súlyos beteg barátjának segít hosszú idő óta, ott ahol tud. Szervezett már gyűjtést neki, valamint árverésre bocsátott egy ferencvárosi játékosok által aláírt sálat is és rendszeresen látogatja őt. Jó tanuló és sportágában is sikeres, edzője, Betye Balázs így méltatta:

„Olivér a kezdetek óta tagja a csapatomnak. Azért olyan különleges fiú, mert már most felnőttként gondolkozik, nem kell vele veszekedni, vagy noszogatni őt. Jól dolgozik, ügyes és szorgalmas fiatalember.

Az ifjú sportoló a díj mellett egy 100 ezer forint értékű Nike vásárlási utalvánnyal is gazdagodott a Fradi Fair Play Bizottságának köszönhetően.

A Fradi Szív kategóriában olyan magánszemély, cég vagy szervezet kaphatta az elismerést, mely valamely, a klub számára fontos társadalmi ügyben támogatta az FTC törekvéseit.

A díjat Kékesi József, vagy ahogyan a Fradi-családban mindenki ismeri, Postás Józsi kapta, aki évtizedek óta szenvedélyes, ámde sportszerű szurkolója a Ferencvárosnak.

Kökény Beatrix adja át a Fradi Szív-díjat Forrás: Koncz Márton

A drukkert Kökény Beatrix, Európa-bajnok, olimpiai- és vb-ezüstérmes kézilabdázó így jellemezte: "Józsiban egész biztos, hogy zöld-fehér szív dobog. Igazi szurkoló, igazi fradista, akit már több mint 25 éve ismerek. Amikor idekerültem a Ferencvároshoz, már az első meccsemen kint volt és szurkolt nekünk.

Soha egyetlen negatívumot nem mondott se a játékosokra, se a csapatra, a hazai és az idegenbeli meccsekre is elkísért minket. De nem csak a kézilabdát szereti, úgy ahogy van, imádja az FTC-t, szerintem nincs olyan szakosztály, ahol ne ismernék a nevét.

Ő az egyik legnagyobb fradista, aki Magyarországon él."

Kékesi József a díj mellett egy 2018-2019-es szezonra szóló kombinált Fradi bérletet is kapott, mely a klub valamennyi hazai, női és férfi labdarúgó, kézilabda, vízilabda és jégkorong mérkőzésére érvényes.