Társoldalunk:

Meglopták és megkergették a medvék világbajnok úszónkat

2017.09.01. 16:26

Szabadságát Erdélyben töltő rövidpályás világbajnok Bernek Péter most már kipipálhatja a "medvekaland" rubrikát a bakancslistáján.

A 2014-es dohai rövidpályás világbajnokságon 400 méter gyorson aranyérmes úszó, aki a júliusi budapesti világbajnokságon 6. lett 200 méter háton Erdélyben tölti jól megérdemelt szabadságát, és nincs híján kalandoknak. 

Bernek PéterFotó: Mudra László - Origo

Ahogy azt a Bors megírta az úszó beszámolója alapján, Bernek a Szent Anna-tónál találkozott a medvékkel, amelyek először csak - a rajzfilmekből ismert módszerrel - az elemózsiát rejtő hűtőskát vitték el. 

"Egy méterre voltak tőlünk. Nagyon meglepődtem, de nem foglalkoztak velünk, célirányosan a hűtőtáskánkhoz mentek, felkapták és elszaladtak. Nagyon profik voltak, a mancsukkal a táska fülét fogták meg, mint egy ember – mesélte Bernek, aki először látott ilyen közelről medvét. – Kis idő múlva ismét visszatértek, akkor egy csomag kekszet és egy kürtőskalácsot vittek el a táskámból. Na, ekkor igazán beijedtem: abban a táskában volt a kocsikulcsom és a pénztárcám. Ráadásul a körülöttünk lévő emberek elkezdtek futni, hát mi is sprinteltünk."

Az úszó szerint, ha ráugrott volna a medve, valahogy csak lehámozták volna róla a társai, de erre szerencsére nem került sor, és az időközben előkerülő vadőr el is kergette a veszélyes látogatókat.