A lángos odaát van: augusztusban jön a MOL Balaton-átevezés

Lángos, Balaton-átevezés, Kajak-Kenu
Lángos,Kajak-Kenu, Balaton-átevezés
Vágólapra másolva!
Augusztus 12-én Fonyód és Badacsony között Balaton-átevezést tartanak. Az eseményen bárki részt vehet, aki rendelkezik emberi erővel hajtott vízi sporteszközzel, vagyis csónakkal, SUP-pal (stand up paddle), vagy evezős hajóval. Mindenki, aki részt vesz a versenyen, ajándék lángost kap a nagy hajtásra.

A MOL által támogatott eseményre a mai naptól egyénileg, vagy tetszőleges számú legénységgel is lehet nevezni. A Balaton-átevezés útvonala: Fonyód-Badacsony-Fonyód.

A túraverseny távja 10,2 kilométer lesz.

Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója elmondta, az átevezés egészen új szemszögből mutatja be a Balatont.

„Az átevezéssel és az egész nyáron át párhuzamosan futó MOL Nagyon Balaton programsorozattal

– mondta Szollár Domokos, aki azt is elárulta, hogy a MOL-csoporton belül már komolyan készülnek az augusztusi megmérettetésre.

Szollár Domokos és a MOL-csoport komolyan készül a Balaton-átevezésre Forrás: Origo

„Több kollégám rendszeresen jár evezni a csepeli Kis-Duna öbölbe. Egyelőre nem tudom, hányan fogunk nevezni, de mindenképpen erős csapatot szeretnénk kiállítani.

- tette hozzá Szollár Domonkos. Elmondta, hogy a MOL-t mindenki azzal azonosítja, hogy támogatja az élsportot, és azon belül is a legjobbakat –

mint Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kozák Danuta, vagy éppen Szilágyi Áron

- azonban ez nem teljesen igaz, mert a sport mindenkié, és azokat is fel kell karolni, akik csak szabadidős tevékenységként tekintenek rá.

A Kajak-Kenu Szövetség elnöke szeretné, hogy a Balaton-átevezés hagyományt teremtsen.

„Szerettük volna, hogy ne csak átúszni, körbefutni, vagy körbe kerékpározni lehessen a Balatont, hanem végre szervezett keretek között átevezni is.

– kezdte Schmidt Gábor, aki szeretné, hogy a Kajak-Kenu Szövetség a jövőben, a turisztikában és a szabadidősportban és nagyon szerepet vállaljon.

Schmidt Gábor, a Kajak-kenu Szövetség elnöke is rajthoz áll augusztusban Forrás: Origo

„Sokan nyaralnak a Balatonon, így jobb helyszínt keresve sem találtunk volna. A jövőben szeretnénk kiépíteni egy vizisport hálózatot Balatonon, amely a tervek szerint már jövő nyáron működőképes lenne – tette hozzá a Schmidt Gábor, aki kijelentette, hogy az augusztusi Balaton-átevezésen a szövetség dolgozói és az élsportolók is részt fognak venni.

A verseny technikai igazgatója elmondta, minden induló, aki teljesíti a távot, az megkapja megérdemelt lángosát.

„A verseny érdekessége, hogy a teljes átevezést egy kialakított folyosón fogjuk biztosítani.

Az időeredmény alapján mindenki egy adott kategóriába fog kerülni. Díjazni fogjuk a kategóriákat és az abszolút helyezetteket is" – mondta Vaskúti Máté, majd ismertette, hogy kik azok, akik nem indulhatnak a versenyen.

Vaskúti Máté a MOL Balaton-átevezés technikai igazgató 500 indulóra számít Forrás: Origo

– folytatta a verseny technikai igazgatója, és leszögezte, hogy a Balaton-átevezésen matraccal és hasonló kellékekkel nem lehet elindulni. Persze bármi megtörténhet, így ha egy vállalkozó szellemű nevező valamilyen különleges eszközzel állna rajthoz, azt jeleznie kell, és a technikai bizottság elbírálja.

A MOL Balaton-átevezés szervezői folyamatos összeköttetésben állnak a meteorológia szolgálattal, másodfokú viharjelzés esetén nem indítják el a hajókat.

Ha így történne, akkor egy nappal később, augusztus 13-án rendeznék meg a körversenyt.

A MOL Balaton-átevezésre a verseny napján déli 12 óráig lehet nevezni a helyszínen, vagy interneten a www.balatonatevezes.hu honlapon. A verseny helyezettjei díjazásban részesülnek.