Vágólapra másolva!
A Dunakeszi futsalcsapatának korábbi kapusa, Hacker Gábor két éve ájult el és esett kómába, mostanra viszont már csak nem teljes életet tud élni szülővárosában Makón.

A 28 éves korábbi sportoló éppen két éve, 2015. május 14-én járt szerencsétlenül, miközben a fővárosban a Ferencvárosi női kézilabdázóinak bajnoki címét ünnepelte. Elájult és azonnal kómába esett.

"Majdnem eljutottam már arra a szintre, hogy teljes életet élhetek - mondta a Délmagyar.hu-nak nyilatkozva két évvel a történtek után, részletesen leírva a gyógyulás folyamatát, melyben az utóbbi két hónapban már az intenzív gyógytorna játszotta a főszerepet. - Heti háromszor jártam 45 perces vízi, kétszer 60 perces szárazföldi tornára, amely kifejezetten az egyensúlyomat fejlesztette."

Hacker Gábor (jobbra) a futballista, Völgyi Dánieltől is kapott egy mezt Forrás: Delmagyar.hu/Karnok Csaba

Hacker Gábor emellett elvégzett egy alapfokó számítógépkezelői tanfolyamot, újra megtanult gépelni, és egy közeli barátja jóvoltából hamarosan munkába is állhat önkéntesként egy makói vállalkozásnál.

A sporttól pedig azóta sem szakadt el. Habár arról egyelőre nincs szó, hogy visszatérne a kapuba, de nem is lehet kizárni, igaz, ha vissza is térne, már az egykori Pest megyei sikercsapat színeiben tenné. "Jó érzés, hogy a vezetőség visszavár, de a régi igazi, nagy csapatból már alig vannak a keretben.

Mindig is merev izomzatú voltam, a balesetet követően viszont a gyógytornászok segítségével sokat lazultam. Még nem érzem magam annyira erősnek, hogy beálljak a kapuba" - mondta Hacker.

Az egykori kapus mindig is szerette gyűjteni a sportolók mezeit, és az elmúlt években a megsegítésére szervezett jótékonysági tornákon szépen gyarapodott a gyűjteménye, sőt még azt a dedikált mezt is visszakapta, amit két évvel ezelőtt a mentősök levágtak róla - az FTC beállója, Szamoránszky Piroska küldött neki egy újat.