Vágólapra másolva!
Augusztus 16. és 19. között Budapesten rendezik az Extrémsportok Nemzetközi Fesztiváljának idei második állomását.

"A világ legjobb akciósportjait hozzuk el. Húsz éve indult a sorozat, amely először jön Budapestre" - ismertette a szerdai sajtótájékoztatón Hervé André-Benoit, az esemény szervezője és jogtulajdonosa. Májusban Montpellier-ben kezdődik az idei sorozat, a második állomás lesz a magyar főváros, majd szeptemberben Edmontonba, végül novemberben a kínai Csengtúba látogatnak el a világ legjobb extrémsportolói.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy szükség van ezekre az új sportágakra, mert új célközönséget, fiatalokat szólítanak meg.

- mondta Szabó Tünde. Ennek jegyében idén több mint nyolcvan nemzetközi sportrendezvény lesz hazánkban, és már most biztos, hogy jövőre is lesz legalább ötven. Az ilyen események erősebbé teszik a magyar sportdiplomáciát, javítják az országimázst, továbbá növelik a sportturizmust, ami bevételeket is generál - tette hozzá az államtitkár.

A jogtulajdonos fejlesztési igazgatója, Olivier Pascal azt ismertette, hogy

egyre több sportáguk jelenik meg az olimpia műsorán.

Így például a BMX szabadstílusú versenyszáma már ott lesz a 2020-as, tokiói játékokon, de 2024-re és 2028-ra további bővülésre számít. Magyarországon BMX-esek, rolleresek, gördeszkások és hegyikerékpárosok versenyeznek majd.

Sándor Benedek, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke jelezte, hogy Kun Ádám révén magyar világbajnoka is van a BMX-szakágnak.

A zenén és a sporton kívül nincs olyan más szegmense az életnek, amely ennyire összekötné az embereket, Budapestnek ezért szüksége van ilyen eseményekre - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. Nem véletlenül a Sziget után lesz az extrémsportfesztivál, a fiatalok így szívesen meghosszabbítják magyarországi tartózkodásukat - tette hozzá. A sajtótájékoztató a FISE-sorozaton tavaly harmadik helyen záró Kun Ádám rövid bemutatójával zárult.